Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Peste 3.500 de soldaţi ucraineni sunt prizonieri de război deţinuţi de Rusia, potrivit Kievului

Publicat de: Euronews

Peste 3.500 de soldaţi ucraineni care au fost capturaţi de trupele ruse sunt în prezent prizonieri de război, a anunţat vineri Ministerul ucrainean al Reintegrării, citat de agenţia DPA.

În total, peste 4.300 de ucraineni au fost confirmaţi ca fiind prizonieri de război în Rusia, printre aceştia numărându-se şi mai mult de 760 de civili. Rudele lor primesc sprijin financiar din partea statului ucrainean.

De partea sa, Rusia afirmă că peste 500 de soldaţi ruşi sunt prizonieri de război în Ucraina.

Autorităţile de la Kiev au creat o închisoare pentru prizonierii de război ruşi, o a doua închisoare de acest fel fiind în curs de pregătire în partea de vest a Ucrainei. Cele două închisori au împreună o capacitate de aproximativ 900 de persoane.

Potrivit comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubinez, circa 2.600 de soldaţi ucraineni şi civili luaţi de Rusia prizonieri de război au fost predaţi Kievului în schimburile de prizonieri efectuate între Rusia şi Ucraina de la începutul războiului declanşat prin invazia rusă din februarie anul trecut. Nu este însă cunoscut numărul prizonierilor ruşi pe care Moscova i-a primit în aceste schimburi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE