Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Ucraina: Centralele nucleare au fost reconectate la rețeaua electrică

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cele trei centrale nucleare ucrainene aflate sub controlul Kievului au putut fi reconectate la reţeaua electrică, după ce au fost decuplate cu o zi înainte ca urmare a loviturilor masive ruse, a anunţat joi Ministerul Energeticii din Ucraina, informează AFP.

Accidente majore în infrastructura energetică ucraineană

„După bombardamentele masive de ieri (miercuri), lucrătorii din sectorul energetic au putut (...) reconecta dimineaţa trei centrale nucleare la reţeaua electrică”, a anunţat ministerul pe Telegram, precizând că aceste instalaţii ar urma să înceapă să livreze electricitate cel târziu „în seara aceasta”.

Operatorul reţelei de distribuţie a energiei electrice din Ucraina, Ukrenergo, a anunţat miercuri întreruperi ale furnizării energiei electrice în toată ţara, pentru a evita accidentele majore în reţea în urma noului atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene, care a impus şi deconectarea a trei centrale nucleare, cele de la Pivdenukrainsk, Hmelniţki şi Rivne, ca măsură de precauţie.

Republica Moldova a fost și ea afectată de întreruperi masive în alimentarea cu electricitate, după noi bombardamente ale Rusiei în Ucraina. Probleme sunt în multe localități, inclusiv în capitala Chișinău.

Distribuie

Taguri