Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parlamentul European, ţinta unui atac cibernetic după un vot cu privire la Rusia

Publicat de: Euronews

Site-ul Parlamentului European a fost miercuri ţinta unui atac cibernetic, a anunţat un purtător de cuvânt al instituţiei. Atacul a avut loc la scurt timp după adoptarea unei rezoluţii ce califică Rusia drept „stat care sponsorizează al terorismul”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Jaume Duch a evocat pe Twitter „un atac DDOS” (blocarea serviciului), care a paralizat "disponibilitatea site-ului web" al legislativului european.

„Echipele Parlamentului lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Rusia, declarată „stat sponsor al terorismului”

Reunit în plen la Strasbourg, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluţie referitoare la ultimele evoluţii din războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Eurodeputaţii subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul şi "recurge la mijloace teroriste".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE