Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter, sub conducerea lui Elon Musk: De la 44 de miliarde de dolari a ajuns să valoreze mai puțin de jumătate

Elon Musk a declarat că Twitter valorează acum aproximativ 20 de miliarde de dolari, în condițiile în care el a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra compania, în octombrie 2022.

Miliardarul a trimis un e-mail angajaților pentru a-i înștiința de situația financiară precară în care se află Twitter și pentru a anunța un nou program de compensare, potrivit The New York Times. Se pare că, la un moment dat, compania a fost la patru luni distanță de a rămâne fără bani.

El a spus că sunt necesare "schimbări radicale" în cadrul companiei, inclusiv concedieri în masă și reduceri de costuri, pentru a evita falimentul și pentru a raționaliza operațiunile.

"Twitter este remodelat rapid" și poate fi considerat "un start-up invers", a scris Musk.

Cum a scăzut valoarea companiei

Valoarea Twitter a scăzut pe măsură ce Elon Musk a revizuit dramatic compania. În octombrie, Musk a privatizat Twitter, ceea ce înseamnă că nu mai este obligat să ofere transparență cu privire la finanțele sale. Dar miliardarul a indicat public că societatea a pierdut venituri, deoarece agenții de publicitate au fugit de pe platformă. El a sugerat că Twitter este în pericol de faliment.

Cifra de 20 de miliarde de dolari evaluează Twitter puțin mai mult decât Snap, compania mamă a Snapchat, care s-a confruntat recent cu o criză de publicitate și a prezis că veniturile sale vor scădea.

Elon Musk nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor de a oferi un comentariu.

Program de compensare pentru angajați

Potrivit e-mailului trimis de Musk despre noul program de compensare cu acțiuni, angajații Twitter vor primi acțiuni la X Corporation, compania folosită pentru a cumpăra Twitter. Compensările vor fi acordate în cadrul evaluării de 20 de miliarde de dolari.

Elon Musk a mai spus în e-mail că el crede că Twitter ar putea valora într-o zi 250 de miliarde de dolari.

Twitter va avea în plan să permită angajaților să vândă acțiunile la fiecare șase luni, a adăugat Musk, asemănător cu practica de la SpaceX, producătorul său privat de rachete. Vânzările de acțiuni private le-ar permite angajaților să aibă "acțiuni lichide, dar fără haosul prețului acțiunilor și fără poverile legate de procese ale unei companii publice", a scris Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE