Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autentificarea în doi pași pe Twitter, numai cu plată. Ce alternative gratuite au la dispoziție utilizatorii

Publicat de: Euronews

Twitter a șocat recent mulți dintre utilizatorii săi când a anunțat că va începe să perceapă taxe pentru autentificarea în doi pași prin SMS.

Începând de astăzi, 20 martie, utilizatorii care doresc să folosească în continuare autentificarea în doi pași prin SMS vor trebui să opteze pentru abonamentul lunar de opt dolari (opt euro) al Twitter Blue.

Acest paywall i-ar putea descuraja pe mulți să facă acest pas suplimentar de securitate și ar putea pune conturile în pericol. Când și-a anunțat decizia luna trecută, Twitter i-a încurajat pe cei care nu sunt abonați să opteze pentru alte metode autentificare în doi factori.

Compania a declarat că autentificarea bazată pe numere de telefon a fost "folosită - și abuzată - de actori răi", potrivit Euronews Next.

Twitter este înșelat de companiile de telefonie pentru 60 de milioane de dolari/an de SMS-uri 2FA (n. red. autentificare în doi factori) false.

-Elon Musk, CEO Twitter

De ce este importantă autentificarea în doi pași

Autentificarea cu doi factori este o metodă de securitate care ajută la verificarea identității utilizatorului dincolo de parole. Metodele obișnuite includ trimiterea unui cod prin SMS utilizatorilor sau folosirea unei aplicații de autentificare.

Verificarea de securitate în doi factori de la Twitter va fi în continuare gratuită și accesibilă tuturor utilizatorilor, însă nu și primirea codului printr-un SMS.

Deși nu toți utilizatorii vor fi dispuși să plătească pentru autentificarea în doi pași, este totuși important folosirea unui unei alternative. De la aplicații externe la hardware, există modalități simple de a adăuga gratuit acel nivel suplimentar de securitate pentru contul de Twitter.

Aplicații de autentificare

De exemplu, aplicațiile de autentificare, precum Google Authenticator sau Microsoft Authenticator generează coduri de acces unice care pot fi utilizate ca al doilea factor în autentificare.

Aceste aplicații sunt considerate chiar mai sigure decât autentificarea prin SMS, deoarece nu se bazează pe mesaje text. Parolele unice pe care le generează se schimbă după o perioadă scurtă de timp și se regăsesc doar în aplicație, nu într-un SMS, ceea ce le face mai greu de interceptat de către hackeri.

Chei de securitate

O altă opțiune este utilizarea cheilor de securitate, cum ar fi YubiKey sau Google Titan, care sunt mici dispozitive hardware ce oferă un al doilea factor de autentificare sigur.

Deși cheile de securitate necesită o cheie fizică care trebuie introdusă în dispozitiv pentru a vă autentifica, acestea sunt considerate una dintre cele mai sigure forme de autentificare cu doi factori.

Coduri de rezervă

Codurile de rezervă sunt, de asemenea, o altă opțiune de luat în considerare, în special în cazul în care pierdeți accesul la telefon sau la alte metode de autentificare.

Twitter vă permite să generați coduri de rezervă pe care le puteți utiliza ca al doilea factor de autentificare. Aceste coduri pot fi tipărite sau salvate într-un loc sigur și folosite pentru a vă autentifica în cont.

Cum îmi pot schimba setările de autentificare în doi pași?

Modificarea setărilor este foarte simplă.

  • Accesați pagina de setări din aplicație sau de pe site și selectați "Securitate și acces la cont";
  • Selectați "securitate";
  • Selectați "autentificare cu doi factori" și metoda pe care o preferați pentru a începe să o configurați.

Deși alegerea unei parole puternice și unice este cea mai importantă modalitate de a vă securiza contul de Twitter, activarea autentificării în doi pași este necesară pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate.

Chiar dacă autentificarea cu doi factori prin SMS este o opțiune comună, nu este întotdeauna cea mai sigură, iar luarea în considerare a altor alternative gratuite poate oferi o protecție mai bună pentru contul de Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE