Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk ar fi încercat să vândă plante din birourile Twitter unor angajați pentru a face rost de bani

Cu o avere estimată la peste 187 de miliarde de dolari, Elon Musk ar fi încercat să convingă angajații Twitter să cumpere plantele din birourile companiei. Dezvăluirea a fost făcută de un inginer care a dat de înțeles că scopul magnatului a fost de a face rost de bani, relatează postul BBC, citat de Business Insider.

Inginerul a făcut declarații sub protecția anonimatului pentru BBC, deoarece este angajat în continuare la compania Twitter. Acesta a amintit faptul că Elon Musk i-a concediat pe angajații companiei care erau responsabili cu serviciile de curățenie și de catering.

"Sunt atât de multe lucruri stricate și nimeni nu se ocupă de ele, astfel încât observi acest comportament inconsecvent", a afirmat inginerul, potrivit BBC.

Publicația Insider a scris că au fost descoperiți gândaci în biroul companiei Twitter din New York. De asemenea, în clădire a început să se răspândească mirosuri greu suportabile, după ce Elon Musk a decis să nu renegocieze contractele cu firma responsabilă cu întreținerea și curățenia clădirii.

Directorul executiv al companiilor Tesla și Space X a cumpărat rețeaua Twitter la sfârșitul lunii octombrie 2022, contra sumei de 44 de miliarde de dolari. După achiziție, miliardarul a luat măsuri drastice pentru a încerca să diminueze costurile și să salveze compania de la faliment. De altfel, Musk a anunțat la începutul lunii noiembrie că Twitter înregistra pierderi de peste patru milioane de dolari pe zi.

În consecință, Elon Musk a concediat sute de angajați ai Twitter, numărul acestora scăzând cu aproape 50% la scurt timp după achiziționarea companiei. De asemenea, magnatul nu a mai acordat mâncarea gratuită angajaților.

Potrivit sursei citate, Twitter a fost dat în judecată pentru neplata unor facturi, inclusiv chiria de milioane de dolari pentru sediul său din San Francisco. O altă companie a dat în judecată Twitter, susținând că aceasta îi datorează peste 390.000 de dolari pentru produse de marcă, inclusiv tricouri, șosete, autocolante și o "cutie cadou" pentru însuși Elon Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE