Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou documentar despre Elon Musk. Un regizor distins cu premiul Oscar realizează un film despre magnatul controversat

Regizorul Alex Gibney, multiplu câștigător al Premiilor Oscar și Emmy, a anunțat că realizează un documentar despre Elon Musk. Cineastul celebru pentru pelicule ca „Taxi to the Dark Side” și ”Enron: The Smartest Guys in the Room” produce de mai multe luni filmul despre care spune că este o ”o analiză definitorie și fără menajamente" a vieții directorului executiv al Tesla, Space X și a rețelei Twitter, relatează The Guardian.

"Lucrez la acest film de ceva timp și sunt extrem de entuziasmat. Sunt încântat de această echipă extraordinară care lucrează cu mine. Tot înainte!", a declarat Alex Gibney, potrivit sursei citate.

Documentarele lui Gibney au analizat subiecte precum cultul Scientologiei, una dintre cele mai controversate mişcări religioase din ultimii ani, sau scandalul generat de compania Theranos, condusă de Elizabeth Holmes. Pe lista documentarelor pe care le-a realizat se numără și ”Boom! Boom! The World vs Boris Becker” și ”Return to Timbuktu”, un film de întoarcerea unor muzicieni în Mali după război.

În 2022 a lansat un alt documentar despre Elon Musk. Filmul se numește „Elon Musk’s Crash Course” în urma colaborării dintre publicația New York Times și postul american FX.

De asemenea, tot anul trecut, regizorii distinși cu premiul Oscar pentru filmul ”Free Solo” au realizat seria de documentare „Return to Space”, distribuită pe platforma de streaming Netflix.

Recent, Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume, după ce prețul acțiunilor Tesla i-au crescut averea cu șapte miliarde de dolari, ajungând astfel la 187 de miliarde de dolari. Magnatul a fost criticat în termeni duri deoarece a concediat sute de angajați ai companiei Twitter și pentru a sprijinit afirmațiile rasiste făcute de Scott Adams, un realizator american de desene animate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE