Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trupele NATO patrulează în Kosovo pe fondul tensiunilor cu Serbia

Publicat de: Euronews

Trupele Forței de Menținere a păcii în Kosovo au patrulat pe o șosea dintre Serbia și Kosovo, de teama unor noi tensiuni în zonă. Liderii celor două țări, care s-au întâlnit joi la Bruxelles, nu au reușit să se pună de acord cu privire la o serie de probleme de recunoaștere reciprocă. Belgradul nu recunoaște independența pe care Kosovo, o fostă provincie sârbă, și-a proclamat-o în 2008.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic și prim-ministrul kosovar, Albin Kurti nu au ajuns la un compromis privind decizia Kosovo de a interzice cărțile de identitate și plăcuțele de înmatriculare sârbești pe teritoriul său, o decizie care a stârnit reacții dure din partea rezidenților sârbi din Kosovo.

Măsura va fi pusă în aplicare de la 1 septembrie. Liderii Serbiei și Kosovo au convenit să reia discuțiile cât mai curând, în încercarea de a găsi un compromis.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, nu și-a ascuns îngrijorarea cu privire la posibilitatea unor noi revolte în Kosovo, într-un moment în care Europa se confruntă cu războiul aflat din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE