Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Focuri de armă la granița Kosovo-Serbia. NATO este pregătit să controleze situația

La granița dintre Kosovo și Serbia au fost trase focuri de armă trase asupra polițiștilor kosovari și au fost pornite alarmele pentru raiduri aeriene.

Iar drumurile care duc la granița cu Serbia au fost blocate de mașini. Tensiunile au apărut după o decizie a guvernului de la Priștina de a impune, de la 1 august, preschimbarea plăcuțelor de înmatriculare auto și a documentelor de identitate sârbești cu unele kosovare. Decizie amânată pentru 1 septembrie.

Președintele Aleksandar Vucic a transmis că Serbia nu a fost niciodată într-o situație mai complexă și mai dificilă.

Pe de altă parte Guvernul din Kosovo a acuzat Serbia că încearcă să destabilizeze țara, deoarece etnicii sârbi au provocat și alte incidente în orașul Mitrovica (Mitrovița). Forța NATO din Kosovo a declarat că este pregătită să intervină dacă stabilitatea este pusă în pericol.

Mai mult au fost trimise trupe să patruleze pe străzile din orașul Mitrovița din nordul țării. Kosovo s-a desprins de Serbia în 1999 și și-a declarat independența în 2008. Este recunoscută de peste 100 de țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Turcia. Dar Serbia nu a recunoscut niciodată statul kosovar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE