Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trupa Roxette revine cu o nouă solistă, la cinci ani de la moartea Mariei Fredriksson

Per Gessle, muzicianul suedez, a anunțat revenirea trupei de pop-rock Roxette, aducând în prim-plan o nouă solistă, Lena Philipsson, după cinci ani de la decesul vocalistei emblematice a formației, Marie Fredriksson, conform EFE.

Conform paginii oficiale de Instagram a duo-ului muzical, un turneu este planificat pentru 2025, care va include două concerte în Africa de Sud: unul la Cape Town pe 25 februarie și altul la Pretoria pe 28 februarie.

"Este vorba despre cântecele mele pentru Roxette pe care le-am compus de peste trei decenii. Nu intenționez să formeze un nou duo. Marie va fi întotdeauna de neînlocuit. Cu toate acestea, sunt extrem de norocos că am găsit o voce incredibilă și o interpretă genială în Lena", a declarat Gessle.

Philipsson este o artistă foarte respectată în Suedia, fiind cunoscută în special pentru participarea sa la Eurovision în 2004 cu piesa "It Hurts", care a ajuns pe locul cinci.

"Suntem încântați să începem acest turneu. Sunt nerăbdătoare să lucrez cu Per: este un compozitor fenomenal și o forță muzicală inepuizabilă", a adăugat cântăreața, primul ei hit din 1986 fiind compus în colaborare cu Gessle.

Roxette a devenit una dintre cele mai de succes trupe suedeze la nivel internațional, datorită hiturilor precum "Listen To Your Heart" și "The Look".

Cu toate acestea, trupa a fost afectată de boala Mariei Frederiksson, care a dus la anularea unor turnee și, în cele din urmă, la decesul artistei în 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE