Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trenul București – Budapesta, întârziat aproape șapte ore. Mai mulți călători au fost duși de CFR la Aeroportul Sibiu

Trenul internațional București Nord-Curtici-Budapesta are peste 6 ore intarziere din cauza unei defecțiuni la locomotivă, potrivit CFR Călători.

Trenul IR 472 trebuia să ajungă la Budapesta la ora 08:50, ora Ungariei.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, în cursul nopţii de luni spre marţi, între staţiile Şercaia şi Făgăraş, s-a produs o defecţiune la locomotiva trenului internaţional şi a fost necesară intervenţia unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute, la plecarea din staţia Şercaia.â

În staţia Arad, pasagerii vor primi apă şi produse preambalate.

"Aceste măsuri vin în completarea celor adoptate în timpul nopţii, măsuri ce au constat printre altele în asigurarea mijloacelor de deplasare a unora dintre călători de la tren la aeroportul din Sibiu, pentru cazurile solicitate, şi oferirea de apă în staţia Sibiu pasagerilor aflaţi în tren. Regretăm şi cerem scuze călătorilor pentru întârzierea semnificativă produsă.

Precizăm că natura defectării apărute la locomotiva ce remorca trenul a fost în zona de suspensie a boghiului. Implicaţiile generate de această defectare a condus la necesitatea intervenţiei de personal tehnic specializat pentru repararea provizorie a locomotivei în vederea deplasării acesteia, în condiţii de limitare strictă a vitezei, către staţia Şercaia", spune compania.

Cauzele care au generat această situaţie vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE