Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trenurile Soarelui 2023, legături directe către litoral pe durata verii. Cât costă un bilet București - Constanța

Trenurile Soarelui vor fi puse în circulație începând cu 16/17 iunie, anunță CFR Călători. În total, 32 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoralul Mării Negre și cu Delta Dunării.

"Din 16/17 iunie 2023, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului de transport estival 'Trenurile Soarelui'. Turiştii vor avea la dispoziţie 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de pe litoralul Mării Negre şi cu Delta Dunării până la data de 10/11 septembrie 2023", se arată în comunicatul publicat de CFR Călători pe Facebook.

Astfel, turiștii vor putea călători fie cu trenurile directe inspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

  • 32 de trenuri directe (16 dus/16 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 3 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

Cât durează drumul de la București la mare cu Trenurile Soarelui

CFR Călători informează că o călătorie pe tura București - Constanța durează, în medie, circa 2 ore și 20 de minute.

În ceea ce privește condițiile de călătorie, CFR Călători anunță că toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate.

De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă, unele având și vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 și IR 1942 Satu Mare/ Baia Mare/Cluj Napoca/ Târgu Mureș – Mangalia şi retur au în compunere și vagoane prevăzute cu spațiu amenajat pentru activitatea de bar.

Cât costă biletele de la București la Constanța cu Trenurile Soarelui

Biletele pentru Trenurile Soarelui 2023 pot fi achizționate online (pe site-ul www.cfrcalatori.ro), din aplicația mobilă ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, de la automatele de vânzare bilete din gări sau de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a:

  • la tren IC este 82 lei
  • la tren IR este 72 lei
  • la tren Regio este 37 lei

De asemenea, călătorii pot beneficia de reduceri precum:

  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.
  • Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

De asemenea, pentru biletele cumpărate online cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului, turiștii pot alege vagonul și locul preferate la trenurile CFR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE