Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei întrebări pentru București. Trei întrebări pentru fiecare candidat - Nicușor Dan

Candidatul independent Nicuşor Dan, actualul primar general al Capitalei, a răspuns în direct la Euronews România la cele trei întrebări care vor fi adresate tuturor candidaților în timpul campaniei electorale. Așa cum au făcut, până acum, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea. Euronews România îi va găzdui pe parcursul campaniei electorale pe toți actorii politici relevanți sau candidați la alegerile locale și europarlamentare.

Trei întrebări pentru Nicușor Dan

1.Cum arată orașul pe care dumneavoastră ați vrea să-l construiți, Bucureștiul?

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Insist mai mult pe funcțional decât pe estetic și de asta noi am plecat de la o situație în care sistemul de termoficare era aproape de colaps, mult efort aici. Nici sistemul de transport public nu se simțea prea bine, nu erau nici măcar marcaje rutiere pe străzi. Și la doilea mandat cam tot în direcția asta am rămas. Adică, am întârziat niște lucruri pe zona și putem să vorbim de ele, pe zona de trafic, deci parcări plătite, mai multe linii unice pentru autobuz, troleibuz, în sfârșit, semaforizare inteligentă. Deci, vreau un oraș funcțional. O să rămână toate lucrurile pe care le vedem cu ochiul liber, graffiti, și lucrurile astea știu că deranjează, dar mai întâi să fie oraș funcțional”.

2.Care ar fi top trei priorități în ipoteza în care dumneavoastră ajungeți din nou primar al Capitalei?

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Sunt trei lucruri pentru care am făcut pași înainte: 250 de tramvaie și cu asta să avem o flotă complet nouă, în plus față de cele 100 pe care le-am adus deja, avem studiu de oportunitate, avem proiectul pregătit pentru momentul în care se va deschide programul operațional regional, avem un ante-împrumut de 300 de milioane de euro, ăsta ar fi un proiect. Al doilea, la fel, am semnat deja contractele, ba chiar am început linia cinci, toate liniile de tramvai din București modernizate, cei 50 km, și al treilea, semaforizare inteligentă, pentru care am semnat acum de două-trei săptămâni contractul pentru studiu de fezabilitate”.

3.Puteți să-i caracterizați într-un singur cuvânt pe contracandidații dumneavoastră?

Gabriela Firea

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „A fost un primar foarte slab”.

Cristian Popescu Piedone

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Mult spectacol și mai puțin lucru, lucruri făcute”.

Sebastian Burduja

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „La domnul Burduja mi-e greu să tot timpul să fac... Cât de amabil e cu mine când discutăm în față și cât de tare mă atacă în campania asta. Deci mi-e greu să-i fac un caracterizare”.

Nu puteți să-l caracterizați printr-un singur cuvânt sau o expresie?

„Da. Hai să nu...”

Mihai Enache

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Nu-l cunosc. Știu numai că a încercat niște chestiuni foarte populiste la niște atacuri extrem de populiste la adresa mea. Cred că e un populist”.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE