Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transfărăgășanul s-a deschis deschide miercuri circulației. Ce se poate vizita pe traseu

Vara și-a intrat în drepturi, iar românii se gândesc din ce în ce mai mult la concedii. Mulți dintre ei preferă escapadele de weekend, iar printre destinațiile favorite se numără și Transfăgărășanul.

Transfăgărășanul este considerat de mulți turiști unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa. Traseul spectaculos este deschis complet doar câteva luni din an, din cauza condițiilor meteorologice. Porțiunea de drum închisă este cea între Piscu Negru – județul Argeş (kilometrul 104) şi Bâlea Cascadă – județul Sibiu (kilometrul 130,8). 

Când se deschide Transfăgărășanul în 2022

Update: Circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule, va fi deschisă cu două săptămâni mai devreme, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Drumul va fi deschis miercuri, 15 iunie 2022, începând cu ora 08:00.

„CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie”, au subliniat reprezentanții CNAIR.

Șoseaua Transfăgărășan se află pe DN7, pe drumul care leagă Transilvania de Muntenia. Traversează Munții Făgăraș pe o distanţă de aproximativ 92 km, trecând prin judeţele Argeş şi Sibiu. 

Accesul este disponibil doar în intervalul orar 07:00 – 21:00. În mod normal, pe 1 noiembrie drumul se închide având în vedere vremea nefavorabilă. Drumul rămâne înzăpezit de multe ori chiar și până la sfârșitul verii.

VEZI GALERIA
8 imagini

Ce se poate vizita pe traseul Transfăgărășan

Printre cele mai cunoscute obiective turistice de pe acest traseu este Mănăstirea Curtea de Argeș. Locul a devenit faimos datorită legendei care spune că meșterul Manole și-a zidit propria soție în interiorul clădirii.

O altă atracție turistică este Barajul Vidraru, care leagă Munții Pleașa și Vidraru. Aici există o priveliște uimitoare, iar pe lac se practică diferite sporturi printre care canotaj, windsurfing, jetski și este accesibil pentru plimbările cu vaporașul.

Un alt obiectiv de neratat este Cetatea Poenari. Aceasta reprezintă un monument istoric din secolul al XIV-lea, aflat pe un vârf de munte. Cetatea Poenari are cinci turnuri de apărare. Pentru a ajunge la ruinele cetății trebuie să urci 1.480 de trepte. 

Ce evenimente au loc în 2022 pe Transfăgărășan

Pe 4 iulie 2022 va avea loc Transfăgărășan Challenge - Ediția II - Ciclism. Potrivit site-ului oficial, obiectivul Transfăgărășan Challenge este de a oferi cicliștilor amatori șansa de a se bucura de o cursă uimitoare pe cel mai spectaculos drum din România. 

Pe 3 septembrie 2022 are loc Transfier - Triatlon pe Transfăgărășan, care constă într-o probă de înot, în lacul Vidraru, pe o distanță de 1,9 kilometri, la care se adaugă 90 de kilometri de ciclism și se încheie cu 21 kilometri de alergare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE