Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toyota și-a întrerupt producția în toate cele 14 fabrici din Japonia, din cauza unei defecțiuni

Compania Toyota a fost nevoită să oprească 12 din cele 14 fabrici din Japonia, din cauza unei defecțiuni. La scurt timp, le-a oprit pe toate. Acest aspect a dus la incapacitatea fabricilor de a mai comanda componente. În urma acestui incident, producția de automobile Toyota și Lexus a fost afectată, iar mulți investitori și-au vândut deja acțiunile.

Producătorul auto nipon a declarat că deocamdată nu suspectează un atac cibernetic.

Producția Toyota la toate fabricile din Japonia a fost întreruptă

Toyota este cel mai mare producător de automobile din lume, potrivit vânzărilor, iar aceste fabrici reprezintă o treime din producția globală a constructorului. Oficialii nu au precizat când va fi reluată producția sau cât de mari sunt pierderile.

Acesastă întrerupere survine după ce producția Toyota în Japonia tocmai își revenea după o serie de probleme. Producția de anul trecut a fost afectată, după ce un furnizor a suferit un atac cibernetic. La acel moment, o zi de întrerupere a însemnat o pierdere de 13.000 de mașini, conform BBC.

Tot anul trecut, Toyota și-a suspendat operațiunile la unele dintre liniile de producție din Japonia, din cauza lockdown-ului dintr-un hub economic din China, aflat în Shanghai, provocat de pandemia de coronavirus.

Japonia, în lupta cu deflația

Japonia s-ar putea afla într-un punct de inflexiune în lupta de 25 de ani cu deflația, deoarece creșterile de prețuri și salariile arată semne de extindere, a declarat marți guvernul, exprimându-și convingerea că economia se apropie de sfârșitul acestei stagnări prelungite. Banca Japoniei are o viziune optimistă și crede că acest comportament corporativ de stabilire a prețurilor și a salariilor se schimbă și ar putea deschide calea pentru eliminarea sprijinului fiscal și monetar masiv al țării.

"Japonia a trecut prin creșteri ale prețurilor și ale salariilor, care s-au extins din primăvara lui 2022. Astfel de schimbări sugerează că economia atinge un punct de cotitură în lupta de 25 de ani cu deflația. Nu ar trebui să respingem faptul că s-ar putea deschide o fereastră de oportunitate pentru a ieși din deflație", pecizează Guvernul Japoniei, care susține că, pe măsură ce inflația crește, percepțiile publice cu privire la scăderile persistente ale prețurilor se diminuează.

În Japonia, inflația a atins un maxim în ultimele patru decenii, de 4,2%, cifră înregistrată în ianuarie și a rămas peste ținta de 2% a Băncii Japoniei, timp de 16 luni consecutive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE