Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Wall Street Journal: Americanii ar vrea să cumpere TikTok. Tranzacția, "sute de miliarde de dolari"

Publicația The Wall Street Journal scrie că fostul director executiv al Activision Blizzard, Bobby Kotick, ar fi interesat să cumpere TikTok. Anunțul vine în contextul în care Camera Reprezentanţilor din SUA intenționează să voteze un proiect de lege pentru interzice TikTok, după ce o comisie de peste Ocean a aprobat în unanimitate măsura. Preşedintele Joe Biden a declarat deja că va semna o lege care acordă grupului chinez ByteDance aproximativ şase luni să cedeze TikTok, dacă aceasta va trece în Congres.

Kotick ar fi discutat această idee în cadrul unei conferințe cu potențiali parteneri, printre care se numără Sam Altman, directorul general al OpenAI, și Zhang Yiming, directorul executiv al ByteDance, proprietarul chinez al TikTok. Presa din SUA spune că această tranzacție s-ar face pe câteva sute de miliarde de dolari.

 Legea care ar putea interzice TikTok în SUA

Legislatorii americani au criticat TikTok ani de zile. Aceștia spun că firma-mamă, ByteDance, cu sediul în China, ar putea folosi aplicația pentru a servi interesele guvernului de la Beijing – de pildă, pentru a colecta date despre utilizatori sau pentru propagandei Chinei. Totuși, există și voci contrare care spune că o acțiune împotriva TikTok ar declanșa o reacție negativă din partea a milioane de utilizatori.  

Zilele trecute un nou proiect de lege a trecut cu 50-0 de Comisia Pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților. După ce a trecut de comisie, proiectul de lege urmează să primească miercuri un vot în plenul Camerei Reprezentanților, iar legislatorii și persoanele apropiate de TikTok se așteaptă ca aceasta să aprobe proiectul de lege. Dacă va fi aprobată, legea se va îndrepta apoi către Senat. Nu este clar însă care va fi deznodământul în această cameră.

Unii senatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la încercările Congresului de a interzice aplicația. Senatorul republican Lindsey Graham a declarat duminică, în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC, că nu știe cum va vota.

La un eveniment organizat zilele trecute, Bobby Kotick ar fi lansat ideea unui parteneriat pentru a achizițona TikTok. La eveniment ar fi fost prezent și directorul general al OpenAI, Sam Altman.

"The Protecting Americans from Foreign-Controlled Programs Act", pe care Joe Biden intenționează să îl semneze, stipulează că ByteDance trebuie să vândă TikTok în termen de 6 luni, în caz contrar aplicația va fi interzisă în SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE