Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Temperaturi de minus 18 grade la Iași. Prefect, despre situația din județ: „În mare parte, revenim la normal”

Vremea va fi în continuare geroasă până mâine dimineață. Temperaturile au coborât noaptea trecută și până la -21 de grade în estul Transilvaniei.

În sudul Moldovei, în Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei, se așteaptă intensificări ale vântului.

Au fost minus 18 grade Celsius, în această dimineață, la Iași

Inclusiv tramvaiele au avut de suferit, rețeaua electrică din anumite zone din oraș s-au rupt, însă defecțiunea a fost remediată în câteva zeci de minute. Pompierii au intervenit pentru a înlătura țurțurii și zăpada de pe acoperișurile mai multor blocuri, care reprezentau un pericol pentru oameni. 

Cojocaru Petru Bogdan, prefectul județului Iași: „În comparație cu ce s-a întâmplat luni când am avut un blocaj total la nivelul municipiului Iași, dar și peste 30 de drumuri județene blocate, situația s-a îmbunătățit. Ieri au fost toate școlile din județ și din municipiu închise. În momentul de față, mai există doar câteva școli care au luat această decizie, din diverse motive obiective. Mai există și câteva drumuri județene care nu au fost deschise. S-a lucrat și în această noapte, se lucrează și în decursul zilei de astăzi.   

În mare parte, revenim la normal. Sunt aceste temperaturi foarte scăzute, am discutat și luni după-amiază în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul municipiului Iași sunt pregătite aproape 100 de locuri de cazare pentru oamenii fără adăpost. 

Nu am primit deocamdată semnale că ar fi probleme deosebite, încercăm să ne desfășurăm activitatea cât se poate de normal”.

Şapte şcoli şi o grădiniţă rămân închise, din cauza drumurilor impracticabile

Unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi îşi reiau, miercuri, activitatea, excepţie făcând şapte şcoli şi o grădiniţă unde copiii nu pot ajunge din cauza drumurilor blocate de troienele de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat pentru Agerpres că decizia amânării revenirii copiilor la şcoală a fost luată în Consiliul de Administraţie al fiecărei instituţii şcolare în parte.

Potrivit sursei citate, toate şcolile din municipiul Iaşi îşi reiau activitatea, după o zi în care elevii şi cadrele didactice au stat acasă pentru ca autorităţile locale să poată face lucrări de deszăpezire şi pentru evitarea blocajelor din trafic.

Printre instituţiile de învăţământ din judeţul Iaşi care nu îşi reiau activitatea se numără Şcoala Primară Tăuteşti, din comuna Rediu, Grădiniţa cu program normal din localitatea Stroeşti, precum şi şcolile gimnaziale din localităţile Goeşti, Zmeu, Crucea, Osoi, Grajduri şi Mironeasa.

De duminică după-amiază până marţi dimineaţă, judeţul Iaşi s-a aflat sub cod galben de ninsoare şi viscol. În judeţ sunt zone unde stratul de zăpadă ajunge şi la 1,5 metri. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE