Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic blocat și școli închise în Iași, după prima zi de viscol și ninsori. Stratul de zăpadă a ajuns la aproape 30 de centimetri

Școli închise, trafic rutier și feroviar blocat sau întrerupt, restricții de circulație și accidente în lanț, așa arată bilanțul după doar o zi de viscol în județele Moldovei.

09/01/2024 , 09:17

Școli cu activitate suspendată din cauza condițiilor meteo

Conform informărilor primite din teritoriu până în acest moment, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 9 ianuarie, este suspendată activitatea cu prezență fizică în unități de învățământ din mai multe județe, respectiv:

- Bacău: 3 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Botoșani: 4 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Brăila: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Buzău: 2 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Galați: 7 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Iasi: toate unitățile de învățământ, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

- Neamț: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Suceava: o unitate de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității.

Meteorologii avertizează că, în toate regiunile, temperaturile vor fi scăzute, cu minime de minus 20 de grade. Peste 5.000 de pompieri, sunt pregătiţi să intervină, la nivel naţional, anunță autoritățile.

„Intervenție cu autofreza pentru restabilirea circulației în condiții normale pe DN 15D, între localitățile Bozienii de Sus și Dulcești, județul Neamț. Reamintim, pe sectorul cuprins între Roman și limita cu județul Vaslui este în vigoare o restricție de tonaj (7,5 to), pe fondul viscolului. Pentru eliminarea completă a restricțiilor se intervine cu autofreză și autobasculante dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Circulați cu prudență!”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pe rețelele sociale.

Stratul de zăpadă a ajuns la aproape 30 de centimetri în Iași

Traficul în Capitala Moldovei a fost perturbat, după ce stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ 30 de centrimetri, iar în zonă a continuat să ningă. Patru drumuri județene şi un sector de drum naţional din Iași au fost închise. Şcolile, liceele şi grădiniţele din municipiul Iaşi şi din judeţ au fost de asemenea închise.

Și activitatea pe Aeroportul Internaţional Iaşi se desfăşoară în condiţii de iarnă din cauza ninsorii abundente şi a viscolului. Orarul de zbor a fost modificat și au fost înregistrate întârzieri şi de 845 de minute. Ninsorile abundente şi viscolul au întrerupt traficul feroviar în staţia Mărăşeşti, iar trei trenuri au fost oprite.

Drumuri dificile pentru ambulanțe

În județul Vaslui, o tânăra de 18 ani care intrase în travaliu a fost transportată cu greu la spital, după ce drumul a fost blocat de o mașină abandonată.

VEZI GALERIA
7 imagini

A fost trimisă la caz o ambulanță de tip B2, drumul era destul de greu, cu zăpada abundentă depusă pe carosabil, înaintarea s-a făcut cu dificultate, iar la intrarea în localitatea Vutcani, drumul era blocat de o mașină care rămăsese în mijlocul drumului. A fost solicitat ajutorul de la ISU, a fost trimisă o șenilată de la Vaslui, numai că, între timp, echipajul nostru a reușit să înainteze, fiind ajutați de un utilaj de la drumurile naționale.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor fi scăzute și în următoarele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE