Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea rece, perfectă pentru turiștii de la munte. În Poiana Brașov sunt nouă pârtii disponibile

Vremea rece din toată țara vine ca un avantaj pentru pasionații sporturilor de iarnă și asta pentru că administratorii domeniilor schiabile au pornit tunurile de zăpadă și au început amenajarea pârtiilor, inclusiv cele care nu au fost deschise, sau deschise parțial până acum. În Poiana Brașov turiștii s-au bucurat de zăpadă chiar și la minus 10 grade Celsius. 

În Poiana Brașov sunt nouă pârtii disponibile pentru turiști, dar cel mai bine se schiază în partea superioară a Masivului Postăvarul. Temperaturile foarte scăzute din această perioadă ajută însă și la amenajare altor pârtii. 

Vremea rece este un prilej foarte bun pentru administratorii domeniului schiabil care au pornit tunurile de zăpadă artificială. Aceștia avertizează că este bine ca înainte de a pleca spre stațiunile montane oamenii ar trebui să verifice și ei starea pârtiilor și condițiile meteo. 

Lista pârtiilor deschise din 10 ianuarie

Din 10 ianuarie este deschis și sezonul de schi la Sinaia, acolo unde sunt pregătite patru pârtii, la Cota 2000. De asemenea, la Predeal sunt deschise două pârtii pe care se poate schia în condiții bune. 

La Straja sunt doar două pârtii din 12 sunt deschise, la Șureanu sunt 5 din 10 pârtii deschise, iar la Toplița, o singură pârtie. Și Păltiniș în județul Sibiu sunt deschise aproape toate pârtiile.

Avem pârtii închise la Vatra Dornei, Borsec, Joseni, Mădăraș, Praid, Semenic, Durău, Gura Humorului, Azuga și Bușteni. 

O zi de distracție poate începe de la 30-35 de lei pentru o urcare pe instalațiile de transport pe cablu și poate ajunge să depășească 200 de lei de persoană, în funcție de stațiunea aleasă și de timpul petrecut pe pârtie.  

Mihai Moisescu, reprezentant hotel: ”Avem un grad de ocupare de 40%, primim din ce în ce mai multe telefoane pe măsură ce starea vremii se află în țară, avem pachete cu ski inclus, avem școală de schi, centrul de închirieri și telecabină foarte aproape de noi.” 

Meteorologii anunță vreme rece și în zilele următoare, semn că iarna abia acum și-a intrat în drepturi. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE