Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai populare destinații europene din 2024. Raportul a fost întocmit de AI

De la podgoriile din Bordeaux la Norfolk Broads, AI prezice cele mai populare regiuni din Europa pentru 2024.

Turiștii din Europa caută din ce în ce mai mult activități care să le ofere experiențe în detrimentul culturii și plajelor, potrivit datelor furnizate de analistul de tendințe de călătorie Mabrian, potrivit Euronews Travel.

Pe măsură ce interesul pentru călătoriile active și bazate pe natură crește, ce țări europene sunt cel mai bine poziționate pentru a atrage vizitatori?

Mabrian a folosit inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a pătrunde în conversațiile spontane despre călătorii pe rețelele de socializare între ianuarie și octombrie 2023.

Au fost analizate peste 380 de milioane de mențiuni turistice pentru a determina motivațiile oamenilor pentru călătorii. Aceste informații, împreună cu datele privind conectivitatea aeriană, au fost folosite pentru a identifica destinațiile care se potrivesc cel mai bine cu tendințele actuale și în creștere.

Cum au fost selectate destinațiile?

Studiul a identificat o tendință globală către motivații de călătorie îndreptate mai mult pe experiențe și mai puțin convenționale în ultimii ani.

Deși popularitatea călătoriilor care oferă experiențe - inclusiv a turismului în natură, activ și gastronomic - a crescut cu 8 % din 2019, turismul cultural rămâne principala motivație a vizitatorilor în Europa.

Prin urmare, pentru a afla care sunt destinațiile care ar putea fi în tendințe în 2024, Mabrian a analizat care sunt destinațiile care au cea mai mare cerere de activități ce oferă experiențe, păstrând în același timp o cotă de interes pentru călătoriile culturale. În cele din urmă, a analizat accesibilitatea internațională a destinațiilor în ceea ce privește călătoriile aeriene.

Ce țară europeană va fi cea mai populară în 2024?

Italia a ieșit pe primul loc, cu patru potențiale destinații în trend. Piemontul a obținut primul loc pentru amestecul său atrăgător de cultură, natură și gastronomie.

De la târgul anual de trufe albe din Alba la pantele pudrate de pe Via Lattea, și de la podgoriile din Langhe la apele strălucitoare ale lacului Maggiore, regiunea de nord-vest este plină de activități pentru călătorii care își doresc experiență. Aeroportul internațional din Torino oferă acces ușor din întreaga lume.

Pe locurile al cincilea, al șaptelea și al nouălea, Campania, Lombardia și Emilia-Romagna au adus Italiei cea mai mare pondere de potențiale destinații de trending din Europa.

Locurile populare de anul acesta în Europa

Vinul, mâncarea și natura au plasat Nouvelle-Aquitaine din Franța pe locul al doilea.Renumită pentru stridiile sale și podgoriile din Bordeaux, regiunea de sud-vest este, de asemenea, o poartă de acces către drumeții și schi în Pirinei.

Estul Angliei s-a clasat pe locul al treilea pentru echilibrul său între cultură și natură.De la prestigioasele muzee din Cambridge la râurile liniștite din Norfolk Broads, atracțiile regiunii sunt ușor accesibile din capitala Londra și prin aeroporturile internaționale.

Pe locul al patrulea se află din nou Franța, cu Occitanie, unde livezile de pomi fructiferi, traseele de drumeție din Le Puy-en-Velay și Canalul du Midi, clasificat de UNESCO, pot fi explorate cu trenul regional liO. Regiunea găzduiește, de asemenea, orașe importante, inclusiv Toulouse și Montpellier.

Regiunea Renania de Nord-Westfalia din Germania, unde se află Köln și o serie de castele de basm, a ocupat locul șase. Aceasta a fost urmată de Hamburg din Germania, pe locul nouă, și de Lisabona din Portugalia, pe locul 10.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE