Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciun pe rit vechi, la munte. Mii de turiști străini petrec în acest weekend sărbătorile în Poiana Brașov

Moldovenii și ucrainenii, dar și rușii se pregătesc să sărbătorească la munte Crăciunul pe rit vechi. Chiar dacă nu este foarte multă zăpadă, turiștii pot schia în partea superioară a Masivului Postăvarul sau pot petrece timpul la SPA.

În Poiana Brașov cu greu mai găsești locuri de cazare pentru weekendul acesta.

Sorin Coman – manager hotel: Avem în proporție de 20% invitați care țin sărbătoarea pe stil vechi și care vin din Moldova și Ucraina. Gradul de ocupare este de 90-95% chiar, prețurile au mai scăzut un pic, cu 40%, aș putea să spun.

Un sejur de trei nopți de cazare pentru două persoane variază între 900 și 5.200 de lei, în funcție de numărul de stele și de facilitățile oferite. Chiar și așa, vorbim de prețuri mai mici cu aproape 50% față de cele anunțate de Revelion.

Ce spun turiștii

Noi suntem din Ucraina și acum suntem pentru prima dată aici să îl punem pe cel mic pe schiuri.

Vedem odihnă la munți, am venit la Poiana Brașov.

Noi am petrecut Crăciunul acasă, dar am venit aici după Anul Nou.

Gabriel Roșca – manager hotel: Ai ce să faci în Poiana Brașov. Avem un patinoar funcțional, aer curat, hotelurile beneficiază de SPA, noi avem saună uscată, ne bucurăm de hidromasaj, de masaj, de loc de joacă pentru copii. Avem turiști din Ucraina, din Moldova și, de ce nu, și turiști ruși, pentru că suntem liberi și ne bucurăm că îi avem.

Bucătarii s-au pregătit să își întâmpine oaspeții și sunt gata să întindă mese festive pentru turiști.

Laura Mihalache - Executive Chef: Le pregătim preparate tradiționale pentru că și dânșii trebuie să se bucure de aceste sărbători, iar în zona de grădină vom asigura și vom pregăti un live cooking tot pe temă tradițională.

Crăciunul pe rit vechi se sărbătorește în 7 ianuarie. Diferența vine din utilizarea calendarului iulian, care este decalat cu 13 zile, față de calendarul gregorian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE