Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tânărul dispărut în mare, căutat de scafandri

Scafandrii militari au reluat căutările tânărului dat dispărut la Costinești săptămâna trecută, după ce a intrat în mare împreună cu un alt băiat și nu a mai ieșit la mal.

Echipele de intervenție nu renunță la căutări, iar în această dimineață 20 de scafandri militari de la ISU s-au împărțit în trei echipe și caută în zona digurilor, pentru că în ultimele zile au fost furtuni și este posibil ca trupul să fi fost adus între pietre. Se extind aceste căutări și în zona Olimp, dar și către zona Tuzla, pentru că din cauza curenților puternici trupul ar fi putut să fie purtat mult mai departe de locul în care a dispărut.

În seara zilei de 7 august doi tineri au intrat în valurile mării și nu au mai ieșit. Din acea seară s-a dat alarma și au început căutările la care au participat un elicopter SMURD și mai multe ambarcațiuni ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Trupul unuia dintre tinerii care au intrat în apă a fost găsit, fără viață, între stabilopozi. Tânărul era în vârstă de 21 de ani.

Câte persoane și-au pierdut viața la mare

„De la începutul anului și până în prezent, pompierii militari au executat 55 de misiuni de căutare/salvare și acordare a primului ajutor medical pentru 58 de persoane victime ale accidentelor prin submersiune. Din păcate, 23 dintre acestea și-au pierdut viața în mare, Dunăre sau în lacuri”, a transmis Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE