Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turist dispărut în mare, găsit mort la Costinești

A fost găsit trupul unuia dintre tinerii dispăruți în mare, la Costinești, marți seara. Cei doi turiști au intrat în apă, deși era în vigoare un cod galben de vânt puternic.

Salvamarii care patrulau în zona digului din Costinești au găsit între stabilopozi trupul neînsuflețit al unui bărbat. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Vaslui, au precizat oficiali din cadrul ISU Dobrogea.

El a dispărut marți seara în valuri, după ce a intrat în mare împreună cu un prieten. Niciunul nu a mai apărut la mal.

Atunci a început o amplă misiune de căutare la care au participat nave ale Gărzii de Coastă, ale Agenției Naționale de Salvare a Vieților Omenești pe Mare, un elicopter SMURD.

În acest moment, polițiștii au ajuns la fața locului după ce au fost chemați de urgență de salvamari. Au izolat tot perimetrul pentru ca apoi ofițerii criminaliști să înceapă cercetarea la fața locului pentru stabilirea identității victimei.

În continuare au loc căutări pe mare. Încă este dat dispărut un tânăr. Participă la misiunea de căutare unui elicopter SMURD și o navă a Agenției Naționale de Salvare a Vieților Omenești pe Mare.

În stațiunea Costinești este arborat în continuare steagul roșu, ceea ce înseamnă că înotul este interzis, cu toate că vântul a mai slăbit în intensitate, iar valurile nu mai sunt atât de mari ca ieri când în larg erau valuri chiar și de cinci metri.

În continuare, turiștii sunt sfătuiți să fie foarte precauți și să nu intre în valuri deoarece curenții puternici îi pot duce în larg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE