Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekend de foc pentru salvamontiști. Zeci de intervenții au avut loc în ultimele 24 de ore

Turiștii au luat cu asalt traseele montane, mulți dintre ei neechipați și fără să cunoască zonele în care se aventurează.

Dispeceratul Naţional Salvamont informează că, în ultimele 24 de ore, au fost primite 29 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, potrivit Agerpres.

Salvamont Neamț a intervenit în Masivul Ceahlău pentru a transporta o persoană care se afla în stare avansată de epuizare și cu probleme locomotorii, în zona Piciorul Fântanelelor. Aceștia au mai intervenit și în alte două cazuri simultan, în care victimele au suferit traumatisme la picioare.

Au cerut sprijinul unui elicopter SMURD

Cei de la Salvamont Brașov au cerut sprijinul unui elicopter SMURD pentru căutarea unui bărbat dispărut pe creasta principala a Făgărașului. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de opt persoane care se îndrepta spre Vârful Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă și s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au observat abia la întoarcere că acesta lipsește și au sunat la 112.

Bărbatul a fost găsit seara târziu în orașul Victoria, din județul Brașov, și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Și cei de la serviciului Salvamont Gorj au fost apelați pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane cu hemoragie interna puternică. Aceștia ar fi avut nevoie de elicopterul SMURD, dar acesta a fost trimis în Bulgaria pentru transportul răniților accidentului de autocar.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 33 de persoane, dintre acestea cinci fiind predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE