Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei români au murit într-un accident produs în Bulgaria. Cinci răniți au fost aduși la Spitalul Floreasca

Trei români şi-au pierdut viaţa, vineri noaptea, într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria. În tragedie și-a pierdut viața și un cetățean turc.

Mai multe imagini de la locul accidentului sunt disponibile AICI.

UPDATE 18.05. Cel de-al cincilea rănit în tragicului accident din Bulgaria a ajuns în București.

Astfel, misiunea aeromedicală complexă realizată de către Inspectoratul General de Aviație al MAI, care a constat în transferul a 5 pacienți români de la unitatea spitalicească din Bulgaria la Spitalul Clinic de Urgență București- Floreasca, s-a încheiat. Pe tot parcursul celor 5 zboruri, pacienții au fost asistați medical de către echipaje medicale din cadrul UPU SMURD București, Craiova, Constanța și Galați.

UPDATE 17.01. Al patrulea român rănit a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani. Celelalte trei persoane rănite sunt femei, una dintre acestea, în vârstă de 36 de ani, aflându-se în stare foarte gravă, cu mai multe traumatisme.

UPDATE 16.50. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat detalii - într-o intervenție la Euronews România - despre starea celor cinci români răniți în accidentul din Bulgaria.

UPDATE 16.03. Trei români răniți în Bulgaria au fost aduși, până la această oră, la Spitalul Floreasca. Încă două persoane urmează să fie aduse aici.

UPDATE 15.45. Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca îi așteaptă și pe ceilalți patru pacienții români răniți în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății responsabil cu asistența medicală, Cătălin Vișean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. La nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor.

UPDATE 15:20. Primul pacient dintre cei cinci răniți în tragicul accident din Bulgaria a ajuns în țară la spitalul Floreasca. Urmează ca și restul pacienților să fie transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri, a anunțat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

UPDATE 15.00. Consulul României în Bulgaria, Stefan Ivanov a declarat, pentru Euronews România, că s-a deplasat la locul accidentului și în prezent se află la spital pentru a acorda asistență consulară pacienților români și pentru a facilita comunicarea cu medicii bulgari.

UPDATE 13.40. Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după accidentul din Bulgaria:

M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune!

La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți. Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri”.

UPDATE 13.30: Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea AGERPRES.

MAE precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini).

În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile bulgare pentru informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

UPDATE 12.50: În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv.

Știrea inițială

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit. Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE