Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație de nedescris în Europa. Cei care pleacă în concediu au de așteptat ore bune în trafic

Europenii care pleacă în număr mare în aceste zile, în concediu, au de așteptat ore bune în trafic. Fie că stau la volanul mașinii sau se îndreaptă către destinație cu trenul, trebuie să înfrunte o aglomerație de nedescris.

În Franța au fost blocaje în trafic pe 800 de kilometri

Bară la bară, așa arată traficul în apropiere de Paris și mai toți șoferii se îndreaptă într-o singură direcție. Prin tradiție, prima zi a ultimului weekend din iulie este cea mai aglomerată zi a anului pe drumurile franceze, pentru că cei care și-au luat vacanța de vară în iulie se întâlnesc cu cei care intră în concediu în august.

În întreaga țară au fost, în total, blocaje în trafic pe 800 de kilometri. Au fost cozi de mașini de-a lungul râului Ron în Valence, iar pe ruta nord-sud la Gottard, în Elveția, coada s-a întins pe 20 de kilometri. La fel s-a întâmplat pe mai toate autostrăzile elvețiene, unde cei care pleacă în vacanță au profitat de orice ocazie ca să se răcorească.

Peroanele gărilor sunt aglomerate

Și peroanele gărilor sunt aglomerate. Gare de Lyon din Paris a fost luată cu asalt, pentru că 400.000 de turişti francezi au preferat să plece în vacanță cu trenul, înfruntând căldura, pentru a-şi asigura un loc la soare.

În Belgia, un tren de mare viteză a lovit un animal care se afla pe șine, iar accidentul, care i-a blocat pe sute de pasageri în tren, a creat probleme și în alte zone ale rețelei feroviare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE