Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restricții pe cel mai aglomerat aeroport din Europa: Se limitează numărul pasagerilor care decolează de pe Heathrow

Aeroportul Heathrow din Londra a anunțat că va limita numărul de pasageri care pleacă la 100.000 pe zi în sezonul de vară pentru a evita aglomerația, întârzierile la bagaje și anulările.

Reprezentanții aeroportului au solicitat companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pentru zborurile care ar putea fi reduse.

Unul dintre foștii directori ai celui mai mare operator de pe Heathrow, British Airways, aduce critici dure la adresa acestei decizii şi spune că aeroportul a subestimat viteza de redresare și s-a concentrat pe profituri în detrimentul companiilor aeriene care trebuie să plătească acum nota de plată, potrivit Reuters.

Cel mai aglomerat aeroport din Europa încearcă să facă față situației, asta pe măsură ce solicitările cresc după pandemie. Heathrow a avut între 110.000 și 125.000 de plecări zilnice de pasageri în iulie și august 2019.

"Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu au făcut-o, iar noi credem că este nevoie de măsuri suplimentare acum pentru a ne asigura că pasagerii au o călătorie sigură și fiabilă", a declarat marți directorul general John Holland-Kaye într-o scrisoare deschisă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE