Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Ce spune Raed Arafat despre starea românilor răniți în accidentul din Bulgaria

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat detalii - într-o intervenție la Euronews România - despre starea celor cinci români răniți în accidentul din Bulgaria.

Trei pacienții au aterizat deja la Dinamo și se predau la Spitalul Floreasca. Al patrulea trebuie să aterizeze în curând. Iar elicopterul care a venit cu primul pacient, va ateriza, la ora 16:20, pentru a doua oară la Veliko Tîrnovo pentru a prelua cel de-al cincilea pacient și să-l aducă în țară. Ne așteptăm ca, în jur de 17:30-18:00, să fie predați toți pacienții la Spitalul Floreasca”, a precizat șeful DSU.

Răniții au „diferite categorii de traumatisme”, a adăugat Raed Arafat. „Una dintre persoanele care a ajuns la Floreasca este cu traumatism cranio–cerebral, cu traumatism de bazin și cu traumatism de coloană. Altă persoană este cu traumatism toracic și alte traumatisme la nivelul membrelor, inclusiv fracturi. Nu putem intra in foarte multe detalii. Colegii noștri de la spital vor asigura investigarea lor și, bineînțeles, intervențiile necesare”, a explicat Arafat.

Pacientul în starea cea mai gravă este o femeie de 36 de ani cu politraumatisme grave. Trei români au murit și 5 au fost răniți, vineri noaptea, într-un accident de circulație în Bulgaria, după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de o mașină parcată pe marginea șoselei, în zona Veliko Tîrnovo.

Procurorul bulgar Iliyan Blagov a declarat că cei doi șoferi au fost reținuți de poliție, iar în urma testării cu etilotest a reieșit că nu consumaseră băuturi alcoolice, potrivit presei bulgare. Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare, precizează MAE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE