Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Copiii care au căzut cu un ATV în Râmpa Roșie, salvați de autorități. Care este starea acestora

Doi copii care s-au răsturnat într-o râpă cu ATV-ul au fost salvați cu ajutorul unui elicopter SMURD. Ei au căzut de la înălțime într-o crevasă, unde nu se putea ajunge nici la pas, nici cu mașina.

Victimele, un băiat și o fată, de 14 și 12 ani, au fost ridicate prin troliere de echipajul SMURD aflat la bordul unui elicopter.

Mai întâi a fost extras băiatul, care a fost evaluat de către medical de pe elicopterul SMURD. A fost trimisă şi o ambulanţă TIM, cu medic. Apoi a urmat fata.

„Este vorba despre un băiat de aproximativ 14 ani şi o fetiţă de aproximativ 12 ani. În urma evaluării de către medicii prezenţi la locul evenimentului, aceştia prezintă multiple traumatisme”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Dosar penal deschis în cazul accidentului de la Râpa Roșie

Cei doi copii, de 12, respectiv 14 ani, care au căzut cu un ATV în zona revervației Râpa Roșie, sunt frați și sunt din Alba Iulia, potrivit Poliției, care a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, potrivit Agerpres.

„La data de 01.05.2022, în jurul orei 14:30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită 'Râpa Roşie', situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă. La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

La faţa locului au acţionat alpinişti ai ISU Alba şi salvamontişti.

Am fost solicitaţi sa intervenim pentru evacuarea celor doi copii căzuţi cu ATV-ul în Râpa Roşie. Cei doi erau căzuţi într-o crevasă adâncă de circa 2,5-3 metri şi lată de circa 50 centimetri. Extracţia s-a făcut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor), iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, până la ambulanţe. Starea acestora nu era foarte bună, mai ales fetiţa, care era blocată la baza crevasei într-o poziţie extrem de incomodă şi foarte greu de extras", au transmis reprezentanţii Salvamont Alba.

Zona în care au căzut, denumită Râpa Roșie, este cunoscut drept Canionul României și este considerat un loc periculos. Poliția a deschis un dosar penal ca urmare a acestui accident.

Rezervația geologică Râpa Roșie are o suprafață de 10 hectare, iar pereții săi pot avea înălțimi cuprinse între 80 și 100 de metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE