Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sustenabilitatea e acum la modă. Francezii primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele sau încălțămintea, în loc să le arunce

Să repari în loc să arunci pare a fi o tendință în creștere la nivel mondial, iar francezii sunt un exemplu în acest sens. Cetățenii Franței primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele și încălțămintea, în loc să se descotorosească de ele.

Dacă articolele voastre vestimentare au o cusătură ruptă sau un fermoar defect, nu vă grăbiți să le aruncați imediat la coșul de gunoi. E timpul să vă schimbați acest obicei, dăunător mediului înconjurător și buzunarului vostru.

Câți bani recuperează francezii dacă își duc hainele uzate la reparat

Se estimează că aproximativ 700.000 de tone de haine sunt aruncate în fiecare an în Franța, potrivit Euronews. Ca să combată această risipă, Guvernul francez a lansat un program, gestionat de organizația ecologică Refashion, astfel încât cetățenii vor putea primi înapoi între 6 și 25 de euro din costul reparațiilor de haine și pantofi, în atelierele de croitorie sau la cizmăriile care sunt afiliate acestui program.

Inițiativa va fi lansată în octombrie anul acesta. „Bonusul” pentru reparații face parte dintr-o campanie mai amplă de reformare a industriei textile puternic poluante din Franța.

„Scopul este de a-i sprijini pe cei care efectuează reparații”, a declarat Bérangère Couillard, secretar de stat pentru ecologie. Acest lucru ar încuraja atelierele și comercianții cu amănuntul să ofere servicii de reparații cu „speranța de a recrea locuri de muncă”.

O altă idee foarte bună, încurajată de autorități, activiști de mediu și nu numai, este să donezi lucrurile de care nu mai ai nevoie, pentru că altcineva s-ar putea bucura de ele. Franța a adoptat deja o măsură similară și în ceea ce privește reparația electrocasnicelor, conform Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE