Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul de Crevedia a fost exclus din PSD. Deciziile social-democraților în urma exploziilor

Florin Petre, primarul localității Crevedia, a fost exclus din PSD, în contextul în care a afirmat în repetate rânduri că nu știa despre activitatea desfășurată la stația GPL unde s-au produs exploziile. De asemenea, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a fost suspendat din partid. Ambele decizii au fost adoptate cu unanimitate de voturi de Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat, au precizat surse din conducerea PSD pentru Euronews România.

02/09/2023 , 15:59

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat de înțeles că niciun lider al organizațiilor județele ale partidului nu ar mai ”dori să susțină” viitoarele candidaturi, în condițiile în care primarul din Crevedia, Florin Petre, a fost exclus din partid, iar primarul din Caracal, Ion Doldurea, a fost suspendat.

"Nu prea văd cum, dar o să vă anunţăm. Deciziile în ceea ce priveşte candidaturile primarilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor de condiţii judeţene sunt conform statutului o decizie luată de către Consiliul Politic Naţional.

Deciziile de candidatului la primărie sunt luate de către preşedinţii de organizaţii judeţene. Ce pot să vă spun cu certitudine - că am vorbit cu ambii preşedinţi unde au activat până acum din interiorul Partidului Social Democrat, atât la Dâmboviţa cât şi la Olt. N-am văzut niciun preşedinte care ar mai dori să susţină candidatura lor", a declarat Ciolacu la finalul şedinţei conducerii PSD.

Știrea inițială:

Conducerea PSD a votat excluderea din partid a primarului localității Crevedia din Dâmbovița. De altfel, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a fost cel care a propus ca Florin Petre să fie dat afară din partid.

De asemenea, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a fost suspendat din Partidul Social Democrat, în condițiile în care fiul său deține stația GPL din Crevedia, unde au avut loc exploziile ce au provocat moartea a două persoane și rănirea altor zeci.

”Nu există în statutul PSD instituția autosuspendării din calitățile politice deținute. Ambele decizii luate cu unanimitate de voturi de Consiliul Politic Naţional”, au afirmat surse din conducerea PSD pentru Euronews România.

De altfel, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, îi ceruse lui Ion Doldurea, primarul din Caracal, să se autosuspende din partid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE