Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacție a proprietarilor stației GPL din Crevedia, unde au avut loc două explozii cu zeci de răniți

Firma care deține stația GPL din Crevedia, unde s-au produs două explozii, a transmis o primă reacție publică după tragedia de sâmbătă.

Firma Flagas SRL este deținută de Ionuț Daniel Doldurea, fiul primarului PSD Ion Doldurea, și Cosmin Stîngă. Proprietarii firmei transmis că ”ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident”, potrivit comunicatului publicat de Știrile Pro TV.

”La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților, și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.”, se mai arată în comunicat.

La final, firma transmite că va comunica ”rar și reținut” în perioada următoare.

Comunicatul nu precizează nimic referitor la informațiile potrivit cărora stația GPL unde s-au produs cele două explozii funcționa ilegal și nu mai avea autorizație de mediu de aproape trei ani.

Fosta staţie GPL din Crevedia funcționa ilegal

Potrivit Agenţiei Naţională pentru Protecţia Mediului ( ANPM), fosta staţie GPL, care a provocat exploziile de sâmbătă seara, din Crevedia, nu ar mai fi trebuit să funcţioneze din data de 14 octombrie 2020

Instalația GPL din Crevedia funcționa ilegal, au precizat pentru Euronews România surse din cadrul ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Gaz).

Potrivit informațiilor Euronews România, autorizația firmei a fost anulată de ISU pentru că nu era conformă cu ce scria în acte. Firma era autorizată pentru pentru distribuția GPL pentru mașini, însă spațiul a fost modificat într-un depozit cu cisterne care nu respecta distanța de siguranță.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE