Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Primele imagini de la locul exploziilor din Crevedia

O echipă Euronews a filmat primele imagini de la locul tragediei din Crevedia. La mai bine de 12 ore de la incident, casele arse în urma exploziilor încă fumegă. Pompierii sunt în continuare la fața locului și răcesc buteliile cu gaz pentru a înlătura orice pericol.

Jurnalistul Euronews Cristi Popa vorbește despre cum arată, la momentul actual, locul unde au avut loc mai multe explozii.

”Vedem rezultatul exploziilor de aseară, din jurul orei 21. Imaginea e apocaliptică, este ras totul pe o suprafață apreciabilă. Vorbim de câteva sute de metri într-o anumită direcție. Am văzut foarte multe obiecte metalice grele, resturi de la mașinile care se aflau, probabil, în curtea acelei stații GPL, o osie de TIR aruncată la câțiva metri distanță. Semn că toate aceste greutăți au fost pur și simplu pulverizate, aruncate ca niște chibrituri în doar câteva secunde.

O casă, distrusă în totalitate

Am văzut casele din apropierea stației GPL. Una dintre ele este distrusă în totalitate. Ce a rămas în picioare este doar peretele opus zonei în care a avut loc explozia, pentru că restul s-a topit, a fost aruncat în toate direcțiile. Vorbim de daune însemnate la toate casele din apropiere pe o rază apreciabilă.

Am putut să vedem că mai erau acolo 2 butelii din ce am reușit să-mi dau seama. Una probabil care mai prezintă în continuare risc, pericol. Pompierii erau în continuare lângă aceasta, o stropeau pentru a o răci. Pompierii nu au putut să spună dacă în interior se mai află gaz sau nu, dar spuneau că locul e în continuare extrem de periculos.

La fața locului erau și criminaliștii”, spune jurnalistul.

Jurnalistul Euronews Cristi Popa a fost la fața locului și sâmbătă seara, în momentul declanșării exploziilor și a relatat cum a resimțit momentul:

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE