Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DNA a deschis două dosare penale pentru abuz în serviciu, după exploziile din Crevedia. Sunt vizate fapte, nu persoane

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis două dosare penale, în urma exploziilor de la Crevedia. Urmărirea penală se desfășoară ”in rem”, ceea ce înseamnă că sunt vizate fapte, nu persoane.

Potrivit comunicatului DNA, cele două dosare vizează ”săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL”.

Totodată, procurorii Parchetului General urmează să stabilească în cazul Crevedia ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020, a anunţat, duminică, procurorul general Alex Florenţa.

Parchetul General a demarat un dosar penal pentru a stabili cauzele exploziei de la Crevedia.

Procurorii urmează să stabilească ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020.

Se cercetează și modul de intervenție a jandarmilor

Un alt dosar a fost deschis sâmbătă seara de către Parchetul Militar București. Se efectuează cercetări în legătură cu modul de intervenţie a pompierilor la incendiul de la Crevedia, au declarat surse judiciare.

Între timp, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea Militară Bucureşti, urmând ca procurorii să stabilească dacă au fost respectate procedurile în cazul intervenţiei pompierilor.

În urma exploziei de sâmbătă, de la stația GPL, bilanțul victimelor a ajuns la doi morți și 56 de răniți. Unul dintre decese nu a fost provocat de arsuri, victima suferind un infarct. Mai mulți răniți au fost transferați la spitale din străinătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE