Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mulți copii palestinieni răniți în Fâșia Gaza vor fi tratați în spitale din România. Rafila: ”DSU se ocupă de transport”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a confirmat că autoritățile din Iași fac pregătiri pentru a primi mai mulți copii palestinieni care vor fi tratați în spitalele din România, după ce au fost răniți în timpul atacurilor militarilor israelieni din Fâșia Gaza.

Ministrul Sănătății a explicat că acești copii vor fi aduși în România, prin Mecanismul de Protecţie European.

”Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (...) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul «Grigore Alexandrescu», şi, eventual, «Marie Curie». Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni", a afirmat medicul Alexandru Rafila, fără a precizat numărul exact al copiilor palestinieni ce urmează să ajungă în țara noastră.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate indica o dată certă referitoare la aducerea în ţară a acestor copii palestinieni, însă va avea loc "într-un viitor foarte, foarte apropiat.

Aproape 19 copii palestinieni ar urma să fie cu avioane militare după încheierea discuțiilor cu autoritățile din Israel, au precizat surse guvernamentale.

”România este într-un proces la finalul căruia va aduce copii din Gaza să fie tratați în spitalele de la noi din țară. Cerința a venit de la Organizația Mondială a Sănătății prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

În prezent România poartă discuții cu Israel și până nu vor fi încheiate nu putem aduce copiii”, au precizat surse apropiate acestui dosar, pentru Euronews România.

Potrivit Al Jazeera, peste 35.000 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza de la începutul războiului declanșat în octombrie 2023. Cele mai multe dintre victime sunt femei și copii, susține Ministerul Sănătății din Gaza, instituție controlată de gruparea Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE