Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discuțiile despre identitatea de gen vor fi interzise în școlile din Anglia, pentru copiii de sub 9 ani

După câteva luni de dezbateri, guvernul condus de Rishi Sunak se pregătește să interzică, în școlile din Anglia, discuțiile despre identitatea sexuală pentru copiii de sub nouă ani. Regulile vor face obiectul unei consultări de nouă săptămâni înainte de a fi finalizate.

Discuțiile despre identitatea de gen, interzise în școlile din Anglia, pentru copiii de sub 9 ani

Sunak a inițiat o revizuire a curriculei în martie 2023, pentru "a se asigura că școlile nu predau conținut inadecvat sau controversat". Discuțiile au survenit ca urmare a îngrijorărilor din partea parlamentarilor conservatori și nu numai, că în școală de predau lecții de educație sexuală la o vârstă prea fragedă. Școlile vor fi obligate să le ofere părinților mostre din materialul predat copiilor.

Ghidul le spune profesorilor să se concentreze asupra "faptelor biologice" referitoare la sex și avertizează că miniștrii consideră identitatea de gen un subiect controversat, astfel că este interzisă orice educație sexuală "până în anul al cincilea, atunci când copiii au vârsta de nouă ani sau mai mult".

După anul al cincilea, lecțiile se vor concentra doar pe concepție și naștere, fără discuții explicite despre actele sexuale până la vârsta de 13 ani, potrivit The Times.

Disciplina RHSE (Relații, Sex și Educație pentru Sănătate) a devenit obligatorie în toate școlile din Anglia începând cu septembrie 2020.

Guvernul conservator al Marii Britanii s-a orientat din ce în ce mai mult spre dezbaterea privind genul și a ordonat anterior școlilor engleze să informeze părinții dacă copiii lor doresc să facă tranziția de gen.

Ministrul Egalităților, Kemi Badenoch, a anunțat și o lege care ar impune ca restaurantele, birourile și alte spații publice nou construite să aibă toalete separate pentru bărbați și femei, în efortul de a reprima "toaletele neutre din punct de vedere sexual". Deputatul conservator Miriam Cates a condus dezbaterea pentru "regândirea educației sexuale în școli".

"Sexul biologic este baza relațiilor, sexului și educației pentru sănătate, nu aceste opinii controvesrate", a spus secretarul pentru Educație, Gillian Keegan, citată de BBC.

Ea spune că noile îndrumări nu vor opri școlile să-i învețe pe copii despre operațiile de schimbare a sexului. Copiilor li se va permite să învețe despre persoanele trans care au suferit o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului, dar nu se va discuta despre "identitate de gen", după cum a spus secretarul pentru educație. În caz că elevii vor pune întrebări, li se va spune că subiecul este controversat, potrivit Politico.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE