Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum a fost finalizat cazul în care o mamă din California a acuzat că "școala i-a transformat social fiica în băiat"

O mamă din California, Jessica Konen, a acționat în instanță districtul Spreckels Union School, din Monterey County, California, după ce a acuzat că "școala i-a transformat social fiica în băiat", fără cunoștința sau consimțământul părinților.

Între timp, districtul școlar a ajuns la "o înțelegere de 100.000 de dolari" cu Jessica Konen.

"Ei trebuie să înțeleagă care le este locul și trebuie să rămână acolo. Iar școlile din zilele noastre sunt îngrozitoare. Așa că voi continua această luptă. Nu am de gând să permit ca acest lucru să se întâmple în continuare copiilor. Simt că lupta trebuie să continue", a spus Jessica Konen, potrivit Fox News.

În ciuda înțelegerii, școala respectivă nu își recunoaște vina

Jessica Konen susține că fiicei sale Alicia, în vârstă de 11 ani, i s-a spus în școală că trebuie să știe "cine este cu adevărat în interior". În plus, școala i-a permis să folosească toaleta băieților, dacă dorește și a folosit pronume masculine pentru a se referi la ea. Astfel, mama ei a acuzat că școala a "tranziționat-o social", în ciuda genului ei biologic. Astfel, Jessica Konen a aflat că fiica sa ajunsese să fie identificată ca fiind de sex masculin.

Pentru că subiectul era sensibil, Konen a evitat pronumele, numindu-și fiica "scumpo" sau "puștoaico", pentru a nu ajunge la termeni potențial ofensatori. Însă relația lor a fost tensionată ca urmare a acestui fapt.

După ce cazul a luat amploare, Alicia a decis să se identifice din nou ca fată.

"Cred că a fost nevoie de mult curaj pentru ca amândouă să fim capabile să ne deschidem în public și să explicăm ce se întâmplă. Părinți, fiți vigilenți, fiți atenți! Presimțirile pe care le aveți sunt reale. Cred că acest caz tocmai a deschis noi uși. Cu siguranță vom fi liniștiți și vom putea încerca să mergem mai departe. Dar, părinți, fiți atenți, puneți întrebările necesare, puneți-vă în situații incomode pentru că nu știți prin ce trece o persoană. Nici nu poți să știi ce se mai învață prin școli. Fiți activi în viața copiilor voștri și să nu vă fie frică să vorbiți", a precizat Jessica Konen.

Districtul școlar Spreckels Union School nu își recunoaște vina, chiar dacă are acea înțelegere tranșată în instanță. Însă presa americană susține că acest pas este unul semnificativ în ceea ce privește dezbaterea națională referitoare la drepturile părinților privitoare la deciziile de școlarizare care afectează copiii.

În acest proces, Jessica Konnen a fost reprezentată de Center for American Liberty, iar directorul executiv al acestei entități, Mark Trammell, a făcut precizări: "În esență, acest caz se referă la susținerea legăturii sacre dintre părinți și copiii lor. Părinții au dreptul primordial de a fi implicați în deciziile esențiale care privesc viața copiilor lor".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE