Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Străzi inundate în Reșita, după o ploaie torențială. Mai multe mașini au fost luate de ape

O ploaie torențială a transformat orașul Reșița într-o mică Veneție. Pompierii intervin în mai multe cartiere pentru evacuarea apei.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență au suplimentat echipajele pentru a putea face față solicitărilor de pe teren după o ploaie care a durat circa 30 de minute.

În momentul de față, echipele se concentrează pe municipiul Reșița și pe cartierele aparținătoare, cele mai afectate după fenomenul. Au fost inundate mai multe străzi, dar și gospodării.

Anunțul făcut de ISU Caraș-Severin

”La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate.

În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații:

-4 străzi din municipiul Reșița

-3 străzi din cartierul Țerova

-cartierul Doman

- cartierul Secu

Până în prezent nu sunt persoane în pericol”, potrivit ISU Caraș-Severin.

În Caraș-Severin, dar și în alte județe, din Banat, Crișana, Oltenia, Dobrogea și sud-estul Munteniei este în vigoare, până la ora 23:00, un cod galben de ploi torențiale. Astfel, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

ISU Caraș: Nu s-au luat măsuri de evacuare

”În momentul de față au fost suplimentate forțele noastre de intervenție, intervenim în toate zonele unde am fost solicitați, intervin patru autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenție, cu șase motopompe, sunt alocate forțe în teren peste tot unde am fost solicitați.

În momentul de față nu au fost raportate situații în care oamenii au fost puși în pericol. Dar persoanele sună pentru a ne cere ajutorul.

În sprijinul nostru vor veni echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri din cadrul Caran-Sebeș și de la Oravița pentru a reuși să ajungem la toți cei care ne-au solicitat. În momentul de față nu s-a dispus evacuarea persoanelor din zonele afectate de inundație.

Imaginile apărute sunt pe o stradă din Reșița, unde e necesară intervenția noastră însă trebuie să așteptăm liniștirea viiturilor pentru a putea acționa și abia după aceea vom avea o imagine de ansamblu”, a declarat Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al ISU Caraș.

Inundații în Arad

O situație similară se regăsește și la Arad. Aici, pompierii au evacuat două persoane. Alte zece gospodării și grădini sunt, în continuare, sub ape.

”Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș intervin cu: o autospecială de intervenție, două motopompe și un echipaj SMURD pentru evacuarea apei din aproximativ 10 gospodării inundate în urma unei viituri, în localitatea Păiușeni. Pompierii au acționat și pentru evacuarea din locuințe a două persoane. Intervenția este în dinamică”, potrivit Ruxandra Klein, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, conform Aradon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE