Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moda inspirată din serialul „Wednesday”. Stilul goth este din nou popular datorită producției Netflix

Stilul goth revine la modă datorită succesului serialului Wednesday. Bocanci Dr.Martens, rochia Alaia și jachetele negre sunt doar câteva dintre elementele care au dat naștere pe Tik Tok trendului „dark academia”, care a adunat peste 3,5 miliarde de vizualizări.

Wednesday bate recordul pentru cel mai vizionat serial de pe platformă

Producția Netflix a bătut recordul pentru cele mai multe ore de vizionare în prima săptămână de la lansare – peste 340 de milioane, deci nu este de mirare că ne vom inspira din piese dark ale protagonistei, rol jucat de Jenna Ortega, care după lansarea serialuluia câștigat peste 10 milioane de urmăritori în doar 10 zile.

Încă din primul episod aflam de la Moticia, mama lui Wednesday, că tânăra este alergică la culoare. Ce pățește? „Mă apucă urticaria și mi se desprinde carnea de pe oase” – explică Wednesday.

Replica din episodul 1 a fost un mic preview dat de creatorul de costume al serialului, Colleen Atwood, despre cum va fi îmbrăcat personajul de-a lungul serialului: doar în negru.

Stilul morbid al personajului, care a fost creat în 1938, a căpătat o alură contemporană datorită tonurilor diferite de negru, gri și alb, explică Coleen pentru o publicație de modă. Acesta a explicat că a încercat să o aducă pe Wednesday în prezent, într-o lume în care moda se dă pe Tik Tok și că a fost inspirat de stilul adolescenților din Londra. Pisa de rezistență a sezonului a fost rochia pe care Wednesday a purtat-o la bal, care în ciuda aspectului vintage, este o piesă de colecție Alaia din 2021.

Garderoba protagonistei a primit un look contemporan

De-a lungul deceniilor, mai mulțe actrițe de la Lisa Loring la Christina Ricci, au jucat rolul iar stilul lui Wednesday Addams a rămas o uniformă rotativă de rochii negre cu mâneci lungi și gulere albe, asortate cu deja faimoasele codițele negre împletite.

Acum însă, pe lângă uniforma academiei Nevermore, Wednesday poate fi văzută în hanorace și geci de piele negre, loafers și cel mai adesea în bocancii Dr. Martens, care dacă nu erau deja destul de populari, vor reveni cu siguranță la modă în în acest an.

„Negrul este cea mai grea culoare de asortat”, ne spune Anna Wintour într-un interviu celebru pentru Vogue. Serialul Wednesday ne-a învățat însă cum să ne jucăm cu un cub rubik de alb și negru, cum să ne jucăm cu diferite materiale și texturi pentru a evita acel look goth classic – care este demodat, și să aducem un pic de luminozitate negrului.

În noul an vom asista la fenomenul „back to black”. Și vom aștepta cu nerăbdare noul sezon din Wednesday.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE