Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sezonul 2 al serialului „Wednesday”, confirmat oficial de Netflix

Netflix a confirmat că „Wednesday”, serialul filmat în România, a fost reînnoit pentru un al doilea sezon.

Anunțul a fost făcut de către producătorii serialului Miles Millar și Alfred Gough. Wednesday, regizat de celebrul Tim Burton, este cel mai nou serial despre Familia Addams și a fost lansat pe platforma de streaming pe 16 noiembrie anul trecut. A fost serialul cu cel mai bun debut din istoria platformei și a ajuns în câteva săptămâni la peste un miliard de ore de vizualizare. Pe lângă protagonista Jenna Ortega, în film au jucat și actori români.

Cezar Grumăzescu este antrenorul de scrimă al Academiei Nevermore, pe nume Vlad. Magicianul Victor Dorobanțu e Thing, mâna care e cel mai bun prieten al lui Wednesday, iar George Burcea îl interpretează pe Lurch, valetul familiei Addams.

Regizorul și actorii din Wednesday au fost încântați de România

Victor Dorobanțu, Thing: Toată lumea a rămas cu un gust dulce față de România. Pe lângă faptul că au fost îndrăgostiți de peisaje, îmi amintesc foarte bine că toată lumea a fost uimită de București, ceea ce noi ca români nu ne dam seama, dar orașul București și, în general arhitectura din România, mixul acesta de arhitectură, mai bine spus, este ceva șocant pentru cei care vin aici, mai ales de pe alt continent.

Locațiile din România în care a fost filmat serialul

Gara Regală din Sinaia, Universitatea Politehnică, Grădina Botanică, bazinul Dinamo și Casa Monteoru, sunt doar câteva dintre locurile unde s-a filmat serialul. Iar Academia Nevermore, liceul lui Wednesday, este, de fapt, Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Curtea interioară a Academiei Nevermore din serial a fost construită, de la zero, la studiourile Buftea. Și va putea fi vizitată în cadrul unor tururi ghidate. Vizitatorii vor putea vedea, așadar, orașul Jericho, biserica, celebra cafenea și spațiul misterios dintre zidurile Nevermore.

„O producție grea, care a fost în decursul a opt luni de zile, cu oameni frumoși, oameni care au înviat, care au dat curs cinematografiei românești și au făcut ca totul să se întâmple în studiourile Buftea, loc care are o încărcătură foarte puternică, emoțională, cinematografică și, în același timp, culturală. Erau cam 10-12 ore pe zi de filmare, eu o dată m-am speriat în Nevermore, era atât de fascinant și în același timp atât de înfricoșător decorul acela”, a precizat Flavian Dobre chef cofetar și manager tururi ghidate Studiourile Buftea.

Turism pe platourile de filmare ale serialului Wednesday

Specialiștii din turism susțin că seria Wednesday i-a creat României o oportunitate de care ar trebui să profite la maximum. Ar putea fi organizate tururi ghidate la toate obiectivele unde a fost filmat celebrul serial.

„Există foarte mult potențial și, să spun așa, la modul general, România nu realizează cât potențial poate să aibă ideea asta că s-a filmat serialul acesta aici, în momentul de față este cel mai vizionat serial, din lume, de pe Netflix”, a menționat actorul Victor Dorobanțu.

Pentru început, la studiourile Buftea, vizitatorii, însoțiți de un ghid, vor putea avea parte de o experiență de care se vor bucura ca niște copii, pe străzile din...Jericho.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE