Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Wednesday ajută turismul românesc. Căutările pentru hoteluri în București au crescut cu 55% după lansarea serialului

Publicat de: Euronews

Serialul Wednesday a devenit un fenomen și România are numai de câștigat de pe urma acestuia. Conform datelor Expedia, căutările pentru hoteluri în București au crescut cu 55% după lansarea serialului. De asemenea, a crescut și numărul turiștilor care vizitează zona rurală.

Serialul Wednesday a fost filmat parțial în România.

Străinii caută cazare în București și zona rurală

Conform datelor oficiale, serialul Wednesday a rulat până acum în peste 50 de milioane de locuințe din întreaga lume. Specialiștii anunță că producția Netflix ar putea atrage mai mulți turiști în România. Străinii au început să caute în număr mai mare locuri de cazare în București și în zona rurală. Căutările pentru hotelurile din București au crescut cu 55%, iar pentru zona rurală cu 15%.

„Wednesday” deține acum recordul pentru cele mai multe ore de vizionare într-o săptămână pe platformele de streaming, cu 341 de milioane de ore. De asemenea, serialul filmat în România este al treilea cel mai urmărit serial în limba engleză din toate timpurile.

Statisticile arată că tot mai mulți turiști iau în calcul să vină în România datorită serialului.

„Noi plănuisem să vizităm România înainte să vedem serialul, dar a fost atât de bun încât ne-a plăcut și mai mult aici”, spune o turistă.

Schema de ajutor de film

Primăria Capitalei își dorește ca Bucureștiul să găzduiască mai multe producții de anvergură și pregătește un proiect pentru industria filmului.

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Bucureștiului: „Pentru noi, pentru oraș, pentru țară este un mare avantaj. Vreau să o spun în premieră, urmează să promovăm în plenul Consiliului General o schemă de ajutor de film. Așa cum a făcut Guvernul la nivel național. (...) Putem vorbi de beneficii, inclusiv scutirea pentru filmarea pe domeniul public. Scutirea de ocupare a locurilor de parcare, chiar și ajutoare financiare. Atâta timp cât aduc o adevărată valoarea industriei și a orașului.”

Specialiștii din turism spun că serialul Wednesday și-a pus amprenta asupra țării noastre.

Lucian Boronea, director agenție de turism: „Cu siguranță serialul Wednesday a avut un impact direct în căutări și rezervări de hoteluri, fiind un serial de succes și despre care s-a vorbit mult. S-a menționat de foarte multe ori faptul că s-a filmat în România. O companie de talia Expedia are tool-urile necesare pentru a cuantifica exact aceste aspecte. Pot confirma că numărul rezervărilor pentru București a crescut în 2022.”

Majoritatea scenelor din serial au fost filmate în Castelul Cantacuzino din Bușteni, Gara Sinaia, Universitatea Politehnică din București, Grădina Botanică, Casa Monteoru din Capitală și bazinul de înot Dinamo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE