Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serialul Wednesday, filmat în România. Cezar Grumăzescu, Victor Dorobanțu și George Burcea, actorii români din serial

Publicat de: Euronews

Wednesday, regizat de celebrul Tim Burton, este cel mai nou serial despre Familia Addams, mai exact despre viața fiicei lui Gomez și a Morticiei. Are opt episoade și sunt filmate și în România. Pe lângă actori precum Catherine Zeta Jones sau Christina Ricci, în această producție apar și trei actori români.

Cezar Grumăzescu este antrenorul de scrima al Academiei Nevermore, pe nume Vlad. Magicianul Victor Dorobanțu e Thing, mâna care e cel mai bun prieten al lui Wednesday și George Burcea îl interpretează pe Lurch, valetul familiei Addams. Actorii români au povestit pentru Euronews România experiența pe care au avut-o pe platourile de filmare.

Victor Dorobanțu, Thing: Am căutat de fiecare dată metode prin care să îl facem pe Thing real. Am vrut să îl luăm de la 0 și să-i dăm personalitate, să-i dăm mișcări. Am avut câteva semne care se folosesc în American Sign Language și în International Sign Language, am furat câteva mișcări și gesturi din limbajul pe care îl folosesc soldații în război, am încercat să furăm câte un pic și din codul morse. A fost un personaj foarte greu de jucat, dar sunt mândru de ceea ce a ieșit până la final. N-am putut să mă uit la primele episoade fără să pun pauză din 5 în 5 secunde ca să îmi pun mâinile în cap și să spun: Wow, nu pot să cred, uite ce s-a întâmplat, acela sunt eu, nu pot să cred.

Cezar Grumăzescu actor, Vlad, antrenorul de scrimă: Văzându-mă în cadre alături de acești actori... sunt înmărmurit, într-un fel, pentru că am și eu obiectivele mele în viața asta: să fiu angajat într-un teatru, să fac filme, dar atât de sus, nu știu, la genul acesta de proiect chiar nu am îndrăznit să gândesc. Am fost foarte emoționat, m-am gândit la părinții mei, am sperat că sunt și ei fericiți, că am reușit chestia asta. Cred că tot proiectul a fost așa, ca o binecuvântare.

Regizorul și actorii din Wednesday au fost încântați de România

Gara Regală din Sinaia, Universitatea Politehnică, Grădina Botanică, bazinul Dinamo și Casa Monteoru, sunt doar câteva dintre locurile unde s-a filmat serialul. Academia Nevermore, liceul lui Wednesday, este, de fapt, Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Victor Dorobanțu, Thing: Toată lumea a rămas cu un gust dulce față de România. Pe lângă faptul că au fost îndrăgostiți de peisaje, îmi amintesc foarte bine că toată lumea a fost uimită de București, ceea ce noi ca români nu ne dam seama, dar orașul București și, în general arhitectura din România, mixul acesta de arhitectură, mai bine spus, este ceva șocant pentru cei care vin aici, mai ales de pe alt continent.

Charlie și fabrica de ciocolată, Batman sau Alice în Țara Minunilor sunt printre producțiile care l-au făcut pe Tim Burton celebru. Wednesday este singurul film serial regizat de el până acum.

Tim Burton, regizor: E un format mai lung. E distractiv să vezi lumea aceasta prinzând viață. N-am mai făcut așa ceva. A fost foarte palpitant să intru în lumea Familiei Addams.

Cezar Grumăzescu actor, Vlad, antrenorul de scrimă: Am avut foarte multe emoții. Îmi aduc aminte că în prima zi de filmare stăteam și mă gândeam: Oare are sens să mă duc la domnul Burton și să îi propun ceva? M-am dus i-am făcut propuneri. Mi s-au înmuiat genunchii când mi-a spus pe nume, când mi-a spus Cezar. Chiar nu m-am gândit niciodată, în viața asta, că o sa lucrez cu Tim Burton.

Victor Dorobanțu, Thing: Am simțit că pășesc într-o poveste, nu pe un platou de filmări. Tim Burton are talentul să creeze lumea asta a lui. Este un om cu o inimă mai are ca orice personaj din filmele lui. Este, dacă ați văzut Dumbo, este un fel de Dumbo al inimilor, adică nu am văzut din partea unui bărbat atâta dragoste și pasiune pentru artă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE