Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câștigătorii Emmy 2022. „Succession” (HBO), marele câștigător al serii, „Squid Game” (Netflix) a făcut istorie

Două super-producţii şi-au împărţit luni onorurile la Premiile Emmy decernate luni seara la Los Angeles: mastodontul HBO „Succession” a fost votat cel mai bun serial dramatic, în timp ce serialul sud-coreean „Squid Game” a făcut istorie în competiţie, inclusiv cu un premiu pentru cel mai bun actor pentru interpretul său principal, Lee Jung-jae.

Regele Charles al III-lea, menționat la Premiile Emmy

„Succession”, o cronică întunecată şi curajoasă a unei familii puternice care se sfâşie pentru a prelua controlul unui imperiu mediatic, a împărțit onorurile seriei dramatice cu „Squid Game”, o senzație globală cu decoruri sud-coreene, despre cum cei săraci, în goana după bani, sunt transformați în sursă de divertisment pentru bogați.

Lee Jung-jae din „Squid Game” a devenit primul asiatic care a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic.

„Vă mulțumesc că ați făcut ca problemele realiste cu care ne confruntăm cu toții să prindă viață în mod atât de creativ pe ecran”, i-a spus Lee creatorului „Squid Game”, Hwang Dong-hyuk, care a obținut Emmy pentru regia celui mai bun serial dramatic. În coreeană, Lee a mulțumit publicului din țara sa natală pentru că l-a urmărit.

A existat o undă de reacție în sală atunci când creatorul „Succession”, Jesse Armstrong, l-a menționat pe regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în momentul în care a acceptat trofeul emisiunii, distribuția stând alături de el.

„Săptămâna mare pentru succesiuni, noul rege în Marea Britanie, asta pentru noi. Evident, în câștigarea noastră a fost implicat un pic mai mult vot decât pentru Prințul Charles”, a spus Armstrong.

Zendaya, cea mai bună actriță de dramă

„Mulțumesc că ați creat un spațiu atât de sigur pentru a realiza acest serial foarte dificil”, a spus Zendaya, care și-a adjudecat al doilea premiu pentru cea mai bună actriță de dramă pentru serialul „Euphoria”.

„Cea mai mare dorință pe care mi-am pus-o pentru Euphoria a fost ca acesta să ajute la vindecarea oamenilor. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au împărtășit povestea lor. Le port cu mine și le port cu Rue (n. red. personajul ei)”, a spus Zendaya.

Jason Sudeikis a câștigat al doilea trofeu consecutiv pentru rolul antrenorului american al unei echipe de fotbal britanice în comedia „Ted Lasso”. Sudeikis a făcut o remarcă rară la gala premiilor, adresată publicului: „Mulțumim oamenilor care se uită la acest spectacol și care îl apreciază la fel de mult ca și noi când îl facem.”

Co-starul din „Ted Lasso”, Brett Goldstein, a câștigat premiul pentru actori în rol secundar de comedie, în timp ce Matthew Macfadyen, din „Succession”, și Julia Garner, din „Ozark”, au obținut distincții de actori în rol secundar în seriale de dramă.

Când Lizzo însăși a acceptat trofeul pentru cel mai bun serial de competiție pentru „Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls”, ea a ținut un alt discurs de încurajare emoționant. „Când eram mică, tot ce îmi doream era să mă văd pe mine în mass-media. Cineva grasă ca mine, neagră ca mine, frumoasă ca mine”, a spus artista muzicală.

Au fost aplauze și pentru prezentatoarea Selma Blair, care a discutat public despre diagnosticul ei de scleroză multiplă și care a folosit un baston pe scenă.

„The White Lotus”, cea mai bună serie limitată

Gazda Kenan Thompson a dat startul premiilor Emmy cu un omagiu adus televiziunii, catalogând Tik-Tok drept „televiziune verticală minusculă”, și cu un număr muzical care a salutat temele unor seriale, de la „Friends” la „The Brady Bunch” și până la „Game of Thrones”.

Murray Bartlett a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru seria limitată din „The White Lotus"” o tragicomedie care se petrece într-o stațiune din Hawaii. Jennifer Coolidge, care a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru acest serial, a încântat audiența prin faptul că s-a clătinat pe muzica menită să-i întrerupă discursul de acceptare.

Premiul pentru cel mai bun talk-show de varietăți a revenit emisiunii „Last Week Tonight with John Oliver”, iar emisiunea specială de stand-up „Jerrod Carmichael: Rothaniel” a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru o emisiune specială de comedie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE