Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Pe platourile de filmare din serialul Wednesday. Curtea interioară a Academiei Nevermore și Orașul Jericho, la Buftea

Serialul „Wednesday” este deja un fenomen. Celebra serie a înregistrat în doar o lună de la lansare peste un miliard de ore de vizionare. O echipă Euronews România a mers chiar pe platourile de filmare din faimosul serial: în orașul Jericho și la Academia Nevermore. Dar a stat și de vorbă cu cel mai ciudat personaj din film, Thing, adică mâna fără corp a Familiei Addams.

Despre seria Wednesday se spune că este 100% născocirea unei minți sclipitoare: cea a regizorului Tim Burton. Fanii acestuia îi cunosc deja producțiile: Edward Mâini de Foarfece, Charlie și fabrica de ciocolată sau Mireasa moartă.

Wednesday, una dintre cele mai așteptate producții ale anului 2022

Seria Wednesday a fost una dintre cele mai așteptate producții ale anului 2022. Și nu a dezamăgit. Nici producătorii, nici publicul. În prima săptămână de difuzare, seria a înregistrat nu mai puțin de 341 de milioane de ore de vizionare. Iar în prezent, a depășit 1,2 miliarde. În topul seriilor Netflix cu cele mai multe ore de vizionare în prima lună de la lansare, Wednesday se clasează pe locul trei, după Squid Game și Stranger Things.

Și în România, filmul a câștigat numeroși fani. Este bine știut faptul că în pelicula semnată de Tim Burton, au jucat și trei actori români. Mai mult, o mare parte din serie a fost filmată în România.

Mai puțin știut însă este faptul că fanii seriei pot vizita orașul Jericho, dar și curtea interioară a Academiei Nevermore… la doi pași de București. La această academie, fondată în anul 1791, a fost adusă de către părinții ei Morticia și Gomez Addams faimoasa Wednesday, într-un spațiu al gorgonelor, al vârcolacilor și al personajelor cu abilități înfricoșătoare.

Personajul „Thing” interpretat de un român

Thing este faimoasa mână fără corp a familiei Addams, clanul care are o pasiune fără margini …pentru macabru. În producția Wednesday, Thing este interpretat de un român, Victor Dorobanțu, magician.

„E debutul meu în actorie, nu știu cum să spun, a fost un șoc și încă este, pentru că acum, după ce s-a lansat serialul, a fost o explozie în media și în televiziune, în toată lumea, legată de cum a fost făcut personajul ăsta. Din ce am înțeles a fost cea mai mare curiozitate statistic vorbind despre serialul ăsta”, a precizat Victor Dorobanțu pentru Euronews România.

Pentru cei care au văzut deja serialul, nu mai este niciun secret faptul că Thing apare în cea mai mare parte din scene și are un rol important la final atunci când Wednesday... dar mai bine să nu facem spoiler.

Alida Mocanu, reporter: „În momentul în care te uiți și urmărești stările mâinii, îți dai seama de mimica actorului. Adică atunci când era furioasă mâna, se vedea pe chipul tău?”

Victor Dorobanțu, actor: „Da, dar nu mă vedea nimeni pentru că aveam și pe cap o cagulă albastră, eram complet îmbrăcat în albastru, ca un ninja.”

Alida Mocanu, reporter: „Este o interpretare reală...”

Victor Dorobanțu, actor: „Da. Încercam să mă deconectez total de corpul meu și să mă uit doar, să mă gândesc doar la mâna mea. Dar într-adevăr, dădeam tot sufletul și tot caracterul meu în personajul ăla, multe lucruri se văd. Și oamenii care mă cunosc au ramarcat chestii în caracterul lui care mă definesc pe mine în realitate.”

Alida Mocanu, reporter: „Adică tu crezi că i-ai împrumutat puțin din tine personajului?”

Victor Dorobanțu, actor: „Clar! L-am dat pe tot.”

Scene din serial filmate la Palatul Cantacuzino din Bușteni

Să ne întoarcem acum la studiourile unde a fost realizat o parte din serialul Wednesday. Scenele petrecute la Academia Nevermore, așa cum apare în film, au fost filmate la Palatul Cantacuzino din Bușteni.

Însă curtea interioară a Academiei a fost construită, de la zero, la studiourile Buftea. Și va putea fi vizitată în cadrul unor tururi ghidate. Vizitatorii vor putea vedea așadar orașul Jericho, biserica, celebra cafenea și spațiul misterios dintre zidurile Nevermore.

„O producție grea, care a fost în decursul a opt luni de zile, cu oameni frumoși, oameni care au înviat, care au dat curs cinematografiei românești și au făcut ca totul să se întâmple în srudiourile Buftea, loc care are o încărcătură foarte puternică, emoțională, cinematografică și în același timp culturală. Erau cam 10-12 ore pe zi de filmare, eu o dată m-am speriat în Nevermore, era atât de fascinant și în același timp atât de înfricoșător decorul acela”, a precizat Flavian Dobre chef cofetar și manager tururi ghidate Studiourile Buftea.

Turism pe platourile de filmare ale serialului Wednesday

Specialiștii din turism susțin că seria Wednesday i-a creat României o oportunitate de care ar trebui să profite la maximum. Ar putea fi organizate tururi ghidate la toate obiectivele unde a fost filmat celebrul serial.

„Există foarte mult potențial și să spun așa la modul general, România nu realizează cât potențial poate să aibă ideea asta că s-a filmat serialul acesta aici, în momentul de față este cel mai vizionat serial, din lume, de pe Netflix”, a menționat Victor Dorobanțu.

Pentru început, la studiourile Buftea, vizitatorii, însoțiți de un ghid, vor putea avea parte de o experiență de care se vor bucura ca niște copii, pe străzile din...Jericho.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE