Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spotify a eliminat zeci de mii de melodii create de AI, de pe platformă

Spotify a eliminat zeci de mii de melodii generate de inteligența artificială pe platforma de creație muzicală cu inteligență artificială Boomy.

Bătălia dintre industria muzicală și inteligența artificială continuă, rapoartele susținând că Spotify elimină muzica generată de AI.

Un raport al Financial Times a dezvăluit că platforma de streaming muzical a eliminat 7% din toate melodiile create de startup-ul de muzică cu inteligență artificială Boomy, însumând "zeci de mii" de melodii.

Spotify își intensifică măsurile de supraveghere

Se spune, de asemenea, că Spotify își intensifică măsurile de supraveghere a platformei, având în vedere această situație.

Acest lucru vine după ce Spotify și alte servicii de streaming au început să primească plângeri de fraudă și dezordine pe platformă. Gigantul din industria muzicală Universal Music Group (UMG) a alertat furnizorii de servicii de streaming cu privire la "activități suspecte de streaming" pe piesele Boomy, potrivit surselor FT.

În cele din urmă, melodiile au fost eliminate din cauza suspiciunii de "streaming artificial" al unor roboți care se dădeau drept ascultători, a comentat Spotify, precizând:

"Streamingul artificial este o problemă de lungă durată, la nivelul întregii industrii, pe care Spotify se străduiește să o elimine din întregul nostru serviciu".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE