Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inteligenta artificială ca variantă de distracție. Cum funcționează Character.ai, alternativa la ChatGPT

Aplicația ChatGPT ce are la bază inteligența artificială pentru a imita o conversație de tip uman nu este singurul generator de texte lansat pe Internet care a stârnit curiozitatea. Chiar dacă este în varianta de testare (beta), Character.AI a devenit o sursă de amuzament deoarece permite utilizatorilor să discute cu celebrități, personaje istorice sau personaje fictive pe care le pot crea, potrivit Digitaltrends.

Atunci când intră pe site-ul Character.AI, internauții sunt notificați cu privire la regulile cu care trebuie să fie de acord înainte de a folosi aplicația. În mod special, creatorii chatbotului precizează că discuțiile purtate cu ajutorul inteligenței artificiale sunt în totalitate inventate și nu ar trebui luate în serios. De asemenea, conținutul ce poate fi considerat ofensator e recomandat a fi marcat cu o stea. Acest lucru va ajuta algoritmul de învățare automată să formeze mai bine personajele.

Pot fi selectate celebrități, personaje din jocuri video, din anime-uri (desene animate japoneze), creatori de conținut pe Youtube, comedianți, oameni politici, personaje istorice sau din literatură. Cu ajutorul inteligenței artificiale, utilizatorii pot purta discuții inclusiv personajul „Mario” din jocul „Super Mario 64”.

De asemenea, Character.AI conține o serie de avataturi cu foștii președinți american Barack Obama și Andrew Jackson, regele muzicii pop Michael Jackson sau chiar personajul de desene animate Mojo Jojo.

Potrivit sursei citate, dialogurile purtate de utilizatori sunt păstrate de Character.AI, indiferent de browserul folosit.

Character.AI permite crearea de personaje și antrenarea lor

Creatorii acestei aplicații ce are la bază inteligența artificală le oferă posibilitatea utilizatorilor să-și creeze propriile personaje după bunul plac. Trebuie doar să selecteze cum își doresc să arate sau să încarce o fotografie.

De asemenea, aplicația permite crearea unei camere în care personajele pot comunica între ele, tot cu ajutorul inteligenței artificiale. În prezent, sunt disponibile 5.000 de personaje pentru a genera o cameră de conversație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE