Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SpaceX a lansat cu succes în spațiu racheta Falcon 9, la bordul căreia s-au aflat doi sateliți necesari pentru dezvoltarea rețelei de comunicații 5G. Evenimentul face parte din strategia fondatorului companiei, Elon Musk, de explorare a spațiului. Rețeaua de sateliți de comunicații a miliardarului american a fost folosită de armata ucraineană în războiul cu invadatorii ruși.

Furnizarea internetului prin satelit

Plasarea rachetei Falcon 9 pe orbită vine după ce lansarea a fost amânată vineri dimineață, cu doar 30 de secunde înainte de numărătoarea finală. Elon Musk a precizat că a fost o mică scurgere de heliu care ar fi pus în pericol proiectul. El a susținut anterior că a reușit să reducă la 30 de milioane de dolari costurile unei lansări în spațiu, iar ținta este de zece milioane de dolari.

Compania SpaceX face demersuri pentru a-și salva proiectul Starlink prin care furnizează internet prin satelit, după ce organismul de reglementare a comunicațiilor din Statele Unite a anunțat că are în vedere extinderea benzilor de frecvență terestre pentru tehnologia 5G. SpaceX a susținut că implementarea acestei propuneri va dăuna proiectului Starlink, însă o coaliție formată din competitorii săi l-au acuzat pe Elon Musk că duce o campanie agresivă de dezinformare împotriva extinderii benzilor de frecvență terestre pentru furnizarea internetului la viteza 5G.

Echipamentele și rețeaua de comunicații Starlik au fost folosite de armata ucraineană pentru a opera dronele și a menține legătura cu trupele aflate în zone izolate. Recent, Ucraina a raportat întreruperi ale semnalului Starlink, după ce Elon Musk a sugerat că cedarea Crimeii către Rusia ar pune capăt războiului.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE