Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații SpaceX care l-au criticat pe Elon Musk într-o scrisoare au fost concediați

SpaceX a concediat mai mulți angajați care au scris și distribuit o scrisoare, în care criticau comportamentul directorului general, Elon Musk. Președintele companiei a criticat scrisoarea și a declarat că aceasta este o formă de „activism exagerat”, relatează The Verge.

Reacția președintelui SpaceX

Mai mulți autori ai scrisorii au fost concediați, joi după-amiază, potrivit unui e-mail trimis de președintele SpaceX, Gwynne Shotwell.  În e-mail, Shotwell a declarat că SpaceX a „concediat un număr de angajați implicați” în redactarea scrisorii.

„Scrisoarea, solicitările și procesul general, i-au făcut pe angajați să se simtă inconfortabil, să se simtă intimidați și hărțuiți, și/sau furioși, deoarece scrisoarea i-a presat să semneze ceva ce nu le reflecta opiniile. Avem prea multă muncă critică de realizat și nu avem nevoie de acest tip de activism exagerat,” a explicat președintele SpaceX.

Angajații, nemulțumiți de comportamentul lui Musk

Un angajat, care a contribuit la redactarea scrisorii, a susținut că sentimentul general în rândul celorlalți angajați este că e-mailul lui Shotwell este „lipsit de ton”. Angajatul a susținut că scrisoarea a fost rezultatul unei „luni de muncă asiduă dedicată și de solicitare de feedback, pentru a încerca să ne asigurăm că am primit cât mai multe informații”.

Scrisoarea deschisă, distribuită miercuri, descria comportamentul lui Musk ca fiind „o sursă frecventă de distragere a atenției și de jenă pentru noi, în special în ultimele săptămâni”. Aceasta susține că societatea nu respectă politica „No Asshole” (Fără ticăloși) și cere companiei să „abordeze și să condamne public comportamentul dăunător al lui Elon pe Twitter”.

„În calitate de CEO al nostru și cel mai proeminent purtător de cuvânt, Elon este văzut ca fiind imaginea SpaceX - fiecare Tweet pe care Elon îl trimite este de facto o declarație publică a companiei. Este esențial să clarificăm pentru echipele noastre și pentru potențialul nostru grup de talente că mesajele sale nu reflectă munca noastră, misiunea noastră sau valorile noastre,” se arată în scrisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE