Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai puțini bani pentru cumpărarea Twitter? Musk: „Nu exclud asta”

Miliardarul Elon Musk a sugerat că ar putea oferi mai puțini bani pentru cumpărarea Twitter decât a anunțat inițial. Motivul: conturile false, boții și trolii care afectează credibilitatea platformei de microblogging.

Cele 44 de miliarde de dolari promise, luna trecută, de Elon Musk ar putea să nu mai ajungă în conturile acționarilor Twitter. Miliardarul a declarat - la All-In Summit din Miami - că nu exclude varianta de scădea prețul de 54,20 de dolari pe acțiune. Luni, acțiune Twitter a ajuns la 37,39 dolari.

„Depinde de mai mulți factori. Încă aștept o explicație logică pentru numărul de conturi false și de spam de pe Twitter. Pare un lucru ciudat”, a spus Elon Musk. El vrea să afle dacă respectivele conturi depășesc 5% din total. Dacă, să zicem, urmează să accept să îți cumpăr casa și tu spui că are sub 5% termite, e ok. E un lucru acceptabil. Dar dacă se dovedește că procentul real de termite este 90%, asta nu mai e ok”, a explicat CEO-ul Tesla.

O discuție care a degenerat

Mai puțin de 5% dintre utilizatorii activi zilnici ai Twittwer sunt, de fapt, conturi de spam, a reafirmat CEO-ul companiei, Parag Agrawal. În plus, peste o jumătate de milion de astfel de conturi suspecte sunt suspendate zilnic, a adăugat Agrawal. El a adăugat însă că nu se pot face estimări din exteror pe acest subiect sensibil, iar Musk i-a răspuns cu un emoticon jignitor, așa cum se poate vedea mai jos.

„În aceste condiții, cum știu cei care cumpără publicitate ce primesc de banii lor? Acest lucru este fundamental pentru sănătatea finanaciară a Twitter”, a continuat Elon Musk, potrivit The Guardian.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare. În ultima vreme, Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit miliardarului, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE