Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

SpaceX a lansat misiunea Transporter 7. Încărcătura conține și primul satelit operațional al Kenyei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Compania SpaceX a lansat misiunea Transporter 7, de la baza spațială Vandeberg, din California. Aceasta include lansarea a 51 de sateliți de mici dimensiuni în orbită, prin intermediul navetei spațiale Falcon 9.

În această încărcătură se află primul satelit operațional al Kenyei precum și un satelit destinat să demonstreze abilitățile de exploatare minieră a asteroizilor.

Ce va face nanosatelitul Kenyei

Nanosatelitul Kenyei, denumit Taifa-1, va observa și monitoriza habitatul și terenurile agricole ale țării. De asemenea, o altă încărcătură de la bordul navetei Falcon 9 aparține unei companii care intenționează să demareze exploatări miniere pe asteroizi.

După separarea modulelor, compania SpaceX va încerca să aducă înapoi primul propulsor al navetei la Baza spațială Vandenberg.

Misiunea este concepută să permită accesul în spațiu la costuri reduse, pentru încărcături mici. Tarifele pot ajunge până la 275 de mii de dolari, pentru a trimite, de exemplu, o încărcătură de 50 de kilograme pe orbită.

Aceasta este a 24-a misiune SpaceX din acest an.

Distribuie

Taguri